Santoral, 15 de setembre

Mare de Déu dels Dolors. Sant Nicomedes, màrtir. Santa Caterina de Gènova. Sant Guiu, patró dels segadors.

Les dones que nomen Dolors poden escollir per celebrar la seva onomàstica tal dia com avui o bé, el divendres anterior al diumenge de Rams, conegut com a divendres de Dolors, tot i que, des de la reforma del santoral, propiciada pel Concili Vaticà II, l’església catòlica ha optat per la data d’avui per celebrar aquesta festivitat.

Celebram la festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, la Dolorosa, coneguda també com la Mare de Déu de l’Amargura. Se la representa amb vestit negre o morat i amb set espases clavades al cor. Aquesta representació iconogràfica deriva d’un fragment de l’evangeli de sant Lluc: “En aquell temps, el pare de Jesús i la seva mare estaven meravellats d’això que es deia d’ell. Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: «Aquest infant serà motiu que molts caiguin a Israel i molts d’altres s’alcin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima; així es revelaran els sentiments amagats als cors de molts» ”

Construcció de l’església Gran de Manacor. Parròquia de Nostra Senyora dels Dolors.

Benvingut!

 

 

.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.