Exposició de Gaspar Riera a l’Associació Cultural s’Agrícola de Manacor

L’Associació Cultural S’Agrícola els convida a l’exposició commemorativa del pintor Gaspar Riera «paisatges mallorquins» la inauguració de la qual tendrà lloc dissabte dia 5 de novembre a les 19 hores i podrà ser visitada fins dia 25 del mateix mes.
Gaspar Riera fou un pintor amant del silenci, de la autenticitat i de la sinceritat, enamorat de la natura i de Mallorca. Durant anys va recorre els camps i camins de la nostra illa carregant amb la seva maleta de pintor.

La seva ampla paleta de colors en la seva diversitat i la seva tècnica a l’oli sobre tela en la que plasmava autèntics horitzons d’una Mallorca encara sense destruir ens varen deixar una obra on el pintor es va sentir realitzat artísticament i humanament en la seva necessitat de deixar testimoni d’un temps que ara ens pareix llunyà quan per exemple realitzava amples paisatges d’Ariany.

La seva obra avui ens sorprèn per la seva modernitat i vigència en les vessants plàstica, literària i fotogràfica. Treballà en el periòdic Última Hora i des de la fotografia reproduïa en el llenç els camps mallorquins.

El seu fill per commemorar el centenari del seu naixement ha organitzat un conjunt d’exposicions itinerants per racons de Mallorca: casal de cultura de Ariany, casa de cultura de Maria de la Salut, museu de Porreres i ara S’Agrícola a Manacor.

Ana Mascaró, assessora cultural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.