El prestigiós filòleg Gabriel Bibiloni i Canyelles, presentarà avui el seu darrer llibre en el “Dilluns de l’Obra” de l’OCB de Manacor

L’Obra Cultural Balear de Manacor convida els seus socis i simpatitzants a la presentació del llibre “ELS COGNOMS DE LES ILLES BALEARS”, que tendrà lloc avui dilluns, dia 31 d’octubre, a les 20:00 a la Sala La Fornal (carrer de les Coves dels Hams, 4, Manacor), en el marc dels “Dilluns de l’Obra”.

La presentació la farà el mateix autor del llibre, en Gabriel Bibiloni i Canyelles, lingüista i professor de la Universitat de les Illes Balears.

El llibre

Els cognoms de les Illes Balears és una obra que recull els llinatges tradicionals de les Illes, entenent per tals els que hi han existit entre les conquestes catalanes del segle XIII i l’arribada de la immigració massiva en el segle XX. L’obra aporta informacions molt diverses de caràcter lingüístic (grafia normalitzada dels cognoms i grafies tradicionals, transcripció fonètica, etimologia i extensió geogràfica) i de caràcter històric (antiguitat dels cognoms, informacions sobre usos familiars, especialment entre la noblesa) i alhora mostra l’íntima relació entre antroponímia i toponímia, indicant els topònims balears que s’han creat a partir de cognoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.