Santoral, 11 de novembre

Sant Martí de Tours. Sant Menna, oficial siríac màrtir (Alexandria,segle III).

Sant Martí de Tours és un sant que nasqué a Hongria, a Pannònia i morí a la Gà·lia. Va viure al segle IV.

Bisbe de Tours és un sant popular. Soldat romà en temps de Constantí es convertí al cristianisme i deixà l’exèrcit. Diu la llegenda que la seva conversió al cristianisme es produí després que a l’hivern de l’any 337 donà la meitat de la seva capa a un pobre que tremolava de fred, banyat per la neu. L’altre meitat no la hi podia donar perquè pertanyia a l’exèrcit romà. En aquell moment el cel es va obrir, el sol va brillar  i es  formà un gran arc iris  que fongué la neu. Per això, aquest fenomen meteorològic es conegut com l’Arc de Sant Martí i a mitjans del mes de novembre, sol haver-hi uns dies de bon temps que es coneixen amb el nom de l’Estiuet de Sant Martí.

https://www.arcdesantmarti.net/

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.