Santoral, 13 de novembre

Sant Leandre, bisbe de Sevilla (segle VI). Sant Dídac (Diego) d’Alcalà, religiós franciscà a Sevilla (†1463). Sant Estanislau de Kostka, religiós jesuïta. Sant Nicolau I el Gran, papa (858 – 867). Sant Homobò. Santa Ennata, verge.

Si hi ha un nom que cridi l’atenció al santoral d’avui és el de sant Homobò o Bonhome. Tenim poca informació sobre aquest sant. Sabem que va viure al segle XII, que fou un comerciant de Cremona, una ciutat de la Llombardia italiana, que morí l’any 1197 i que era el patró dels sastres a Barcelona i que era invocat pels botiguers de roba, els mercers i altres comerços semblants.

Catedral de Cremona. https://es.wikipedia.org/wiki

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.