Celebrat a l’Església de Crist Rei del concert de Santa Cecília 2022 de la Banda de Música de Manacor, i les Bandes Jove i Infantil

El passat diumenge 20 de novembre, es va celebrar va celebrar el concert que tancava les Festes de Crist Rei 2022. Abans del concert començà la vetlada amb la Missa solemne i el ball dels Moretons.
Aquest concert també serveix per celebrar la Patrona dels músics, Santa Cecília. L’església, com cada any, estava plena de dalt a baix. Antònia Bassa, presidenta de la Banda, es va dirigir als assistents explicant que la primera part del concert seria a càrrec de la Banda Infantil i la Banda Jove. La segona part, com ja és tradicional, actuà la Banda Municipal de Música de Manacor baix la batuta del seu director Eduardo Bernabéu.

La Banda Infantil és una formació bastant recent, integrada per a nins de l’Escola de Música de Manacor d’entre 7 i 12 anys que fa molt poc temps han iniciat la formació amb un instrument. En Miquel Santandreu és actualment el director, que cuida de començar la formació en grup dels futurs músics. Els músics petits varen interpretar “Do-re-mi” de la película “Sonrisas y lágrimas”. El públic va retre uns forts aplaudiments als músics més petits per la seva interpretació.

Seguidament, la Banda Jove, integrada pels joves de la Banda i els alumnes del Conservatori de Manacor que reben la formació amb un instrument i que comencen a tenir un cert nivell, varen interpretar “Duncannon Overture” de James Plyhar i “Tribute to Amy Winehouse”, sota la direcció d’Antònia Bassa. No cal dir que com ja és tradició als concerts de Santa Cecília els joves músics heu donaren tot.
Abans de començar la segona part del concert, Antònia Bassa va anomenar els músics que durant aquest any 2022 s’han incorporat a la Banda. Ells són: Maria Riera a l’oboè; Neus Gil a la flauta travessera; Pilar Femenies al clarinet; Carla Gil i na Petra Botellas al saxo; Ariadna Navarro i Martí Ferriol al fagot; Maria Nicolau a la trompeta; n’Ashly Johanna al trombó; i finalment n’Àngela del Castillo al contrabaix.

El programa que va escollir el director de la banda, Eduardo Bernabéu, va ser: el pasdoble “Franjo el sahorí” de J. Vicente Egea, “Caballería Ligera” de Franz von Suppé, i dos moviments, la Pastorale i la Farandole, de la 2a suite de l’Arlésienne, de George Bizet. Cal felicitar a tots els músics i director per la constant evolució, any rere any, demostrant que accepten molt bé els reptes que els marca el director, Eduardo Bernabéu. Enhorabona a tots els músics i director.

Acabat el concert, la Banda va convidar al públic al proper concert, el dia 18 de desembre a l’Auditori de Manacor, que serà baix la direcció del que fou director de l’Orquestra Simfònica Salvador Brotons, i on els espectadors podran gaudir també de la col·laboració dels Blauets de Lluc.

Les fotos del reportatge fotogràfic del concert són de: Bernat Galmés, Mateu Riera, Aina Bassa, i Sonia Martin. Moltes gràcies a tots ells per a la seva col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.