Celebrat el Concert de Santa Cecília 2022 de la Banda de Música Local de Son Servera

El passat dissabte 19 de novembre, va començar a les 19,30h al Teatre la Unió de Son Servera, el Concert de Santa Cecília, de la Banda de Música Local de Son Servera. El públic va respondre i el teatre va estar ple. El concert va tenir una durada d’una hora aproximadament i va ser dirigit pel director Joan Antoni Ballester Coll. Entre el públic assistent es trobaven els dos directors anteriors de la banda: Silverio Duato Castillo i Silverio Duato Sapiña.
Les encarregades de presentar el concert foren n’Irene Servera Fraile (flautista) i na Júlia Jiménez Tous (saxofonista). Començaren donant la benvinguda al concert de Santa Cecília al públic assistent dient que aquesta celebració és una mica especial dins la programació de la banda. Si bé és cert que la banda es present a totes les festes del poble durant l’any, aquesta és la que sentim com la nostra festa, la festa dels músics i la festa de la música. En molts de concerts la banda actua en col·laboració amb altres músics, com ara cantants i altres artistes; moltes altres bandes el dia del festival, i fins i tot enguany un director convidat. Santa Cecília però, és sempre un concert més familiar, en el que els protagonista som noltros, els serverins i serverines que cada setmana ens trobam per assajar i aquells que ens acompanyau a cada concert.

La primera part del concert va començar amb un pasdoble (Ateneo Musical) i tres obres solistes protagonitzades per tres músics de la banda que que preparen el solos amb molta il·lusió. La primera d’elles interpretada per na Maria José González amb el clarinet (Obra: Fantasia de Carl Nielsen), la segona va ser interpretada pel trompetista Toni Bassa (Bolero per a Lluís) i la darrera d’aquesta primera part, pel saxofonista Joan Carles Julià Cuenca, President de la Federació Balear de Bandes de Música, amb l’obra “Yeah! Another Blues!).

Entre les dues parts del concert el president de la banda Luis Miquel Lliteres, va sortir a saludar al públic dient “que pensam que fent música és la millor manera de commemorar aquesta data tan especial de Santa Cecília i també a aquells músics que fa anys que formen part d’aquesta gran família. Però es que enguany la banda serverina també està d’aniversari i per tant volem agrair tota la dedicació i feina feta al llarg d’aquests 140 anys d’història, que es diuen ben aviat. 140 anys són molts els músics, directors, juntes directives, i tantes altres persones desinteressades que han aportat el seu granet d’arena d’una manera o d’una altra, sense cap altre objectiu que fer de la música, la banda sonora del nostre poble. Tots ells han fet que tenguem un orgull de banda i avui siguem aquí agraint l’esforç, la dedicació i la implicació dels músics més veterans”.

A continuació es van retre diferents l’homenatges. Varen començar amb dos membres que ingressaren a la banda el setembre del 2011 i que feren la seva entrada oficial al gener del 2012, ja fa 10 anys! La primera és na Maria Brunet a la qual es va commemorar aquests 10 anys com a músic i membre de la banda tocant la flauta travessera. El segon és un gran músic que al llarg d’aquests 10 anys ha fet que la banda creixi, que aprengui molt, que mantingui la il·lusió per anar als assaigs, i moltes i moltes altres coses que ha ensenyat els músics. Ell és, el que du la batuta, el director de la Banda de Música Local de Son Servera, Joan Antoni Ballester. El president la banda a la presentació va dir: Esperam poder seguir aprenent d’ell molts d’anys més.

Seguidament l’homenatge va ser per una trompetista que feu la seva entrada oficial el Sant Antoni del 1992, ja fa 30 anys. Tot i que va fer una pausa per conciliació familiar, ja fa anys que se va tornar a reincorporar. Ella és Aina Maria Sureda.
Per acabar els homenatges, varen felicitar, i destacar la llarga trajectòria com a membre de la banda a un músic que fa 40 anys que forma part d’aquesta gran família. Va ser a l’any 1982 quan va començar a fer les seves primeres notes amb la banda serverina i fins a hores d’ara. Ell és en Joan Fuster, el tuba de la banda. El president de la banda acabà els homenatges desitjant i esperant que tots ells, així com la resta de músics puguin seguir sumant molts més anys.

A més, es va donar la paraula a la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, la qual va felicitar a la banda per la seva diversitat de gent jove i gent que fa molts d’anys com en Joan que toquen a la banda. Va destacar la seva llarga trajectòria, ja que 140 anys no es fan cada dia i va recordar que la banda es una associació molt activa dins el municipi. Un exemple fou el passat mes de setembre que la banda feu el seu 30 Festival de Bandes de Música i celebrà el seu 140 aniversari convidant al poble a tants i tants de músics que ompliren els carrers de Son Servera. Moltes gràcies, molts d’anys a tots i molta banda.
Seguidament, la banda va començar amb la segona part interpretant tres obres d’un estil més pop. La primera és un recull de músiques de Els Catarres. Continuaren amb un recull de temes del guitarrista i cantant Eric Clapton i acabaren amb de temes del rei del pop, Michael Jackson.
Per acabar, el director Joan Antoni Ballester, va donar les gràcies a tot el públic i tancaren un molt bon Concert de Santa Cecília 2022, interpretant l’Himne de Son Servera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.