Presentació del llibre “Cada cosa a son temps i per Nadal, neules”

El proper diumenge, 11 de desembre, a les 19 hores, a l’Espai 36, es presentarà el llibre Cada cosa a son temps i per nadal, neules, de Tomàs Martínez i MIró.

És un llibre d’investigació sobre les neules que, a la vegada que vol ser rigorós, també vol arribar a tota la gent.  Més de 250 pàgines dedicades a:

saber d’on ve el nom de les neules; les neules a l’antiguitat; les neules a la medicina; les neules per Nadal; les neules i la sibil·la; els neulers: persones i estris per confeccionar les neules; neules de farina i neules de paper, blanques i de colors; les neules a  les celebracions religioses i a  les celebracions civils; desaparició del costum a Catalunya; les neules a l’actualitat; les persones que fan les neules actualment (entrevistes); les neules patrimoni cultural immaterial; bibliografia i notes d’aclariment.

L’obra, que fa algunes referències a Sant Llorenç, compta amb moltes fotografies, il·lustracions i amb models de neules de na Miquela Fullana i na Joana Nicolau, ha estat publicada per ADIA edicions i serà presentada pel professor Montserrat Nadal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.