Presentació del llibre “Cada cosa a son temps i per Nadal, neules”

El proper diumenge, 11 de desembre, a les 19 hores, a l’Espai 36, es presentarà el llibre Cada cosa a son temps i per nadal, neules, de Tomàs Martínez i MIró.

És un llibre d’investigació sobre les neules que, a la vegada que vol ser rigorós, també vol arribar a tota la gent.  Més de 250 pàgines dedicades a:

saber d’on ve el nom de les neules; les neules a l’antiguitat; les neules a la medicina; les neules per Nadal; les neules i la sibil·la; els neulers: persones i estris per confeccionar les neules; neules de farina i neules de paper, blanques i de colors; les neules a  les celebracions religioses i a  les celebracions civils; desaparició del costum a Catalunya; les neules a l’actualitat; les persones que fan les neules actualment (entrevistes); les neules patrimoni cultural immaterial; bibliografia i notes d’aclariment.

L’obra, que fa algunes referències a Sant Llorenç, compta amb moltes fotografies, il·lustracions i amb models de neules de na Miquela Fullana i na Joana Nicolau, ha estat publicada per ADIA edicions i serà presentada pel professor Montserrat Nadal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.