Santoral, 24 de desembre

Sant Delfí, bisbe. Santa Adela, abadessa. Santa Irmina, verge, princesa. Sant Llucià. Nit de Nadal.

Avui es celebra la Nit de Nadal. Arriba Nadal. Festa grossa. Matines, l’església decorada de neules i les paraules de la Sibil·la: El jorn del judici, parrà qui haurà fet servici.

Antoni Maria Alcover ho relata així: ” Què me’n direu? Ell com se’n temeren, foren a la vila. Cadascú se’n va tot dret a sa Posada per enllestir feines i llavonses pegar devés l’església quan N’Eloi tocarà el segon, i es llantoner estarà més de mig encès, i ses neules de sa Sibi·a ja es bellugaran com si tenguessen argent-viu dedins, amb sos
alens de la gent que pren lloc; i una catefa d’al·lots, tot un esbart d’al·lotea, aficats en es betlem de l’església, se cuidaran a treure ets uis per veure es pastors i ses guardes d’euveies que pasturen per dalt ses muntanyoles de rabassons vestides de barba i amb ses cucuies enfarinoades, i ses casetes que hi ha ençà i enllà, i es molins d’es llunyedans a punt de prendre sa fua, envelats de fresc i amb ses veles noves i flamants, i llavò sa Coveta plena de pastorets i pastoretes que van a adorar, i encara
només hi ha la Mare-de-Deueta i Sant Josepet, però no el Minyonet Jesús, perquè encara ha de néixer”.

Sibil·la de Delfos. Michelangelo Buonarotti

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.