“Posar música al meu poble sempre és sinònim d’orgull”

Si hi ha un jove que senten anomenar darrerament en les pistes de ball, aquest és el DJ Simonet, pseudònim sota el qual s’amaga el llorencí Jaume Ballaster Riera. Card.cat s’ha llevat les teranyines del vell any  per entrevistar-lo i començar així el 2023 amb bon ritme discotequer.

1. Entre tu i jo… fer de DJ és realment crear música o simplement vos aprofitau del que ja està fet? 

Son coses diferents. Un DJ s’encarrega de posar musica que ja està feta i un productor de crear-la. A tot això, vull dir que per molta musica que ja estigui feta, si no trobes el moment ideal per posar-la no serveix de res. Un DJ és l’encarregat de posar i mesclar aquesta música en el moment ideal i adequat.
2. I què els diries idò als que pensen que entre un DJ i una llista d’Spotify no hi ha cap diferència?
Una llista d’Spotify és monòtona, no te sorprèn, no fa canvis de cançons que ningú espera, no t’anima pel micro…
3. Com te definiries als plats?
Una persona  alegre, amb energia i que transmet bones sensacions.
4. Quins són els teus referents per a dur a terme la teva feina?
Realment mai he tengut un referent, vaig començar de casualitat quan tenia un pub a Manacor i a poc a poc vaig sentir curiositat per aquest món. Però si hagués de dir algú que ara mateix tenc com a referent seria en DJ Alex Martini .
5. A les illes el món DJ s’ha desenvolupat bastant aquests darrers anys. A qui destacaries? 
Sense dubte, en Sergi Ales, amb el qual compartesc cabina tots els dijous a Palma amb la meva promotora Mamba Urbana.
6. Quan tens una actuació com te la programes? És a dir tot és una improvisació o  abans de començar ja tens pensades les diferents fases de l’actuació?
Un DJ ha de tenir clar el públic que té al davant. Si vas amb una sessió preparada, mai tendràs la capacitat d’improvisar si la pista de ball no respon. Jo, personalment mai duc una sessió preparada, ja que mai sé el públic que me trobaré.
7. Entre els més joves t’has fet un nom. En veure’t com un referent no tems alguna vegada aquesta responsabilitat d’equivocar-te o donar-los un mal exemple? 
La por a equivocar-se sempre hi és, però amb l’experiència que ja tenc en aquest món, que és un món molt complicat, he après moltíssim a gestionar segons quines situacions. De fet, els  ajuntaments ja aposten per mi a l’hora de fer tallers didàctics per a joves i nins, i això vol dir que faig la feina ben feta en aquest aspecte.
8. M’han dit que ja dius que no a actuacions a aniversaris o noces i te centres amb esdeveniments més grans. Per què?
El motiu principal és el temps. Durant els mesos d’estiu, que és quan hi ha la majoria de bodes o aniversaris, la meva agenda va plena de verbenes, discoteques i festivals. Al cap i a la fi, el mesos d’estiu compten amb només 12 dissabtes, els quals estan bastant ocupats amb molta antelació.
Un altre dels motius de no anar a noces és la quantitat d’hores i recursos que un ha de menester, fent més de 14 hores amb un dia i on l’exigència és màxima.
9. Com va anar la passada actuació a la Nit de Cap d’Any a la plaça del poble?
Posar música al meu poble sempre és sinònim d’orgull. I rebre el 2023 a la plaça, dos anys després de la pandèmia amb tots els meus amics i companys llorencins és un honor.
10. Què prefereixes: fer actuacions de nit o ets més de “tardeos”? 
Per l’horari preferesc els “tardeos”, ja que fer de nit implica anar a dormir molt tard. Però com a ambient i festa preferesc de vespre a una discoteca.
11. I ets més de discoteca tancada o de plaça de poble?
A l’hivern preferesc discoteques, a l’estiu les verbenes
12. Ets d’aquests que permet que el públic te demani cançons per posar  o prefereixes guiar-te per tu mateix? 
El problema d’acceptar peticions és que poques vegades són adients al moment. Com a DJ he de fer que balli tota la gent que tenc davant , i normalment les peticions que me fan, no quadren amb el que està sonant en aquell moment.
13. Als més joves que se volen dedicar als plats què els aconsellaries?
Que tenguin paciència, que practiquin molt i que es deixin aconsellar.
14. A part de DJ a què dediques més hores a la teva vida? 
A estar amb la meva parella i amics. Jugar a futbol i a ajudar a mon pare a fer feina.
15. Ja que parlam de música podem acabar l’entrevista posant una cançó que t’agradi especialment posar a les teves sessions. 
Ella me levantó, de  Daddy Yankee.

Un pensament a ““Posar música al meu poble sempre és sinònim d’orgull”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.