Any nou, notícies noves

I efectivament així és i és que amb un dol dia podem xerrar d’una  festa de cap d’any accidentada, de polèmiques gentilícies, d’un avanç electoral … i això que només portam un diasencer.

  • Festa de Cap d’any: Sembla que a la nit de Cap d’any a la tercera campanada el llum d’algunes cases del poble va renunciar a la festa i moltes llars van passar la festivitat a les fosques. Qui volia veure a la tele l’eterna Obregón, la semidesnua Pedroche, o els més locals d’IB3… es va haver de conformar amb un vespre romàntic a dues veles. Qui sap què és millor… ara que per continuar la festa posteriorment va costar amb tanta fosca i segurament més d’un va haver d’utilitzar la imaginació per seguir la gresca o directament ja va anar a dormir, amb l’esperança que l’any nou vagi millor que com ha començat. Perquè pel que es veu en algunes zones  fins la matinada l’electricitat no ha tornat a donar senyals de vida (no sabem si per la difícil reparació tècnica que s’havia de fer o si perquè en ple Cap d’any hi havia pocs tècnics de guàrdia). Tanta sort que a la plaça, on havia muntada la festa oficial, l’apagada va durar poc.
  • Felicitació de Nadal de l’Ajuntament: No a tothom pareix que ha agradat la felicitació de Nadal de l’equip de govern. A part de les típiques queixes contra la gestió que s’han fet sentir al Facebook oficial de l’Ajuntament, entre alguns veïns de Son Carrió i sa Coma no ha acabat d’agradar  aquesta frase final de l’escrit que diu  “i amb veïnats i veïnades que se senten orgullosos de poder dir que som Llorencins i Llorencines”. Ja sabem que les localitats  del nostre municipi (Sant Llorenç, Sa Coma i Son Carrió) sempre han estat bastant independents, per molt que formin part del mateix municipi, i el fet que se’ls hagi reduït només a “llorencins i llorencines”, sense anomenar en cap moment ni Son Carrió ni sa Coma, no ha agradat a tots els sectors. Potser sigui una cosa per reflexionar… en tots els sentits.
  • Any nou, eleccions noves: Exacte, enguany és any electoral, municipal i autonòmic, i es pot dir que ja ha començat la carrera per decidir qui serà el futur batle del municipi. Si bé molts partits polítics encara no s’han pronunciat oficialment, alguns coses ja se saben i altres se rumoregen. Per exemple, com ja avançàvem fa uns mesos,  el Gisca pareix que tornarà als seus orígens i, després del comiat de l’etern Mateu Puigròs, ha decidit centrar-se només en els interessos de Son Carrió amb un partit eminentment carrioner. Això ho han aprofitat exmemebres no carrioners del partit, com Nicolau Bordal i Emilia Díaz, per fer un partit nou, en aquest cas centrat en sa Coma, localitat que té poca tradició electoral, però que si comptam el total de número de vots que s’hi podria fer és un terreny ben golós encara per explotar. Per altra part, sabíem que en Nofre Prohens havia abandonat el PI per entrar en el nou partit, escicsió del seu antic partit, xBalears, però encara no sabem oficialment si ell es presentarà com a candidat local o ho farà per Mallorca (donant pas així a una nova cara política local). Pel que fa al seu antic partit, el PI, no tenim notícies que presenti candidatura, però tampoc se pot descartar. Els que sí pareix que se retiren de la carrera, a no ser que hi hagi sorpresa de darrere hora, són els d’ER, encapçalats en anterirors eleccions per Serafí Lliteres. Els que sí repeteixen són en Pep Galmés Gall, com a capdavanter del PSIB, i Dolors Sánchez, que pel que sembla tornarà comandar MÉS. Per acabar, una de les novetats que ja sabíem és el lideratge de Jaume Soler en el PP, en substitució de Manela Messeguer, i ara ja tenim la confirmació que Juan Mestre, vicepresident de l’Associació Hotelera, en serà el número dos. Com veim, la cosa enguany estarà molt renyida i segurament els pactes aquesta vegada tendran molta importància, i és aquí, si se compleixen els pronòstics,  on partits com xBalears, Gisca o els de sa Coma tendran molt a dir a l’hora de decidir si governarà el PP o el PSIB, si és que al final són ells qui obtenen més vots…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.