Entorn: Líquens

Amb els fongs, líquens i altres ésser vius considerats “menors”, en la ja llunyana època d’estudiant, no s’acostumava a destinar-hi gaire energia ni gaire temps.

Amb tot i amb això els fongs, -ara els líquens es classifiquen en la divisió Fungi (fongs)- amb el canvi climàtic, i amb les noves malalties que afecten els arbres, van agafant nou protagonisme. Els fongs, en si mateixos, ja constitueixen tot un univers, en general, poc conegut.

La “Història Naturals dels Països Catalans”, dirigida per Ramon Folch i Guillèn (1991) hi dedica un dels quinze volums de l’obra. D’aquesta font se’n pot deduir que el que es presenta és un Platismatia glauca

Ni el coneixements de batxillerat, ni el cercador “Lens”, que segons l’angle de la fotografia difereix en les informacions (evernia, flavocetraria, palmella…) havia aportat informacions clares i segures.

No he sabut trobar, en les altres fonts consultades informacions representatives. Posant el nom científic directament a Google surten imatges i referències.

Informacions:
Viquipèdi/Liquens
Viquipèdia/Fongs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.