Torna la festa i la tradició a Son Servera per honorar a Sant Antoni

El dijous 12 de gener, el taller Santantonier a càrrec de na Catí Baobad donà inici a les Festes de Sant Antoni de Son Servera 2023.
Continuaren el dissabte 14 de gener, amb la popular Troncada 2023, caminada popular per replegar llenya per als foguerons, i berenar de pa i taleca, acompanyats per la bona música dels Xeremiers des Puig de Sa Font. A les 13 h a la plaça dinar per a la Gent Gran.
A partir del les 17 h, es va celebrar el Firó Santantonienc, amb la venda de camisetes i productes santantoniencs de l’Obreria.
A les 18h es va donar el sus a la cursa popular Botifa-Rum…!Rum-Rum!, des del carrer Nou fins a sa Fonteta, la qual va comptar amb molta participació.

A les 20h missa i engalanada de murta a la capella del Sant. I a les 21h. va arribar l’esperat primer ball del dimoni a la plaça de Sant Joan, seguit d’un concert de música folk amb el grup Toc de Crida. El Correfoc d’Infern, amb els Dimonis de Sa Factoria, també hi va ser present enguany.

El dia de Sant Antoni, a les 15.30 h, el dimoni i Sant Antoni, acompanyats de l’Obreria, la Banda de Música Local i representants municipals caminaren cap a la plaça Nova per visitar a Sant Pau. La “davallada del corb” va tornar marcar la diferència i, després de la lluita contra el dimoni, Sant Antoni va tornar a guanyar sota la mirada dels veïnats i veïnades que van voler tornar a viure aquest moment després de dos anys.

Després, desfilaren per carrers fins arribar a la plaça de Sant Joan carrosses i animals per a rebre la benedicció del rector. No faltaren carrosses satíriques, enguany, sobretot sobre el Pont d’en Calet. Els cans, per la seva part, han estat els animals que més han desfilat en aquestes beneïdes, però també es van veure aus, conills o hàmsters entre els animals de companyia. En total hi participaren 8 carrosses i una trentena d’animals.

Com ja és tradició per Sant Antoni, enguany, el director de la Banda de Música de Son Servera, Joan Antoni Ballester, va donar la benvinguda a tres nous debutants ells són: Marc Riera Serrano de 12 anys (saxo); Toni Bassa de 16 anys(trompeta); i Miquel Castelló Nebot de 10 anys ( fagot). Els pares d’en Miquel són components de la banda, la seva mare, Cristina, va debutar als 8 anys amb la banda i fins el dia d’avui, i el seu pare, Sergi Castelló, músic professional, d’ençà que es va casar també, a mès, és component de la banda serverina.

Com a novetat, aquest 2023, l’Obreria de Sant Antoni ha volgut homenejar amb un guardó a algunes persones que des de sempre participen de forma voluntària amb carrosses, foguerons o organització en aquesta festa.
El darrer ball del dimoni ha tancat la festa a Son Servera, tot i que la celebració no acabarà fins al pròxim cap de setmana amb els foguerons i beneïdes de Cala Millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.