L’OCB demana una rectificació immediata a la presidenta Armengol

 1. Presidenta Armengol, de veritat el Govern farà fixos 2.283 metges i infermers interins sense demanar-los cap coneixement de català, ni el més mínim, ni ara, ni d’aquí dos anys, ni mai?
 2. De veritat infringireu el Decret Llei 6/2022, que preveu una exempció temporal de coneixements de català amb una moratòria de dos anys per poder-lo acreditar i optareu per una exempció massiva, permanent i vitalícia per als professionals de la sanitat pública sense cap justificació?
 3. De veritat continuareu endavant amb un despropòsit que contravé l’art. 14.3 de l’Estatut d’Autonomia, ara que estam a punt de complir-ne el 40è aniversari, que reconeix el dret dels ciutadans a dirigir-se a l’Administració en qualsevol de les dues llengües oficials?
 4. De veritat incomplireu els acords de governabilitat de 2015 (!) amb els vostres socis de govern per recuperar el català a la funció pública i revertir els retrocessos del nefast govern Bauzá? Quina diferència hi ha entre eliminar el requisit de català i no aplicar-lo?
 5. De veritat considerau igualitari, proporcional i raonable exigir coneixements de català a un zelador però no a un infermer, a un electricista però no a un metge de família, a un tècnic en radiodiagnòstic però no a un pediatre?
 6. De veritat menyspreareu l’esforç de tantíssims de sanitaris que aquests anys han fet cursos, han superat proves i han obtingut títols de català, sovint sense que ningú els ho demanàs?
 7. De veritat us arriscareu a una suspensió o anul·lació judicial del procés d’estabilització d’interins sanitaris, amb els perjudicis que això pot generar als interins mateixos i a tota la sanitat pública?
 8. De veritat posareu els vostres tripijocs amb la cúpula mèdica sindical per davant del vostre compromís amb els drets lingüístics dels ciutadans i els interessos dels interins mateixos?
 9. Segons la Memòria de l’Oficina per a la defensa dels drets lingüístics de les Illes Balears, el Servei de Salut concentra un 38% del total de reclamacions per vulneracions dels drets lingüístics i un 66% dels casos que afecten l’Administració autonòmica.
 10. Sense un personal sanitari capacitat lingüísticament, els drets lingüístics dels ciutadans són paper banyat. No ens volem resignar a ser ciutadans de segona a la nostra pròpia terra.
  Exigim al Govern una rectificació immediata; encara hi sou a temps.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.