50 anys de la refundació de la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar

Uns anys abans de la seva segregació del terme de Manacor (1892), la vila de Sant Llorenç ja tenia banda pròpia, l’existència de la qual quedà constatada per una instància que el seu director, Llucià Sureda, envià a l’Ajuntament de Manacor el 13 de setembre de 1889.
Enguany, la Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar compleix 50 anys de la seva refundació, que va ser el 1973. Una carrossa que feren uns quants músics per a participar a les Beneïdes d’aquell any fou el punt de partida pel reagrupament dels músics que havien format part de la banda llorencina que fou fundada l’any 1889 i que es va desfer l’any 1962. A partir del gener de 1973 Sant Llorenç tornaria a tenir banda pròpia.
Els directors que han dirigit la banda durant aquest 50 anys, tots han tingut una importància molt especial, ja que la seva prioritat ha estat sempre assegurar la continuïtat de la banda, donant oportunitats als joves músics, sense oblidar mai als músics veterans, que són els que estiren i donen suport i continuïtat a la banda.
Entre els concerts dels darrers anys cal destacar: Charles Chaplin…un Somriure, Música tradicional Mallorquina, El taller de les meravelles, un espectacle de música i circ, Concert de tangos, Concerts de Primavera, El món Dansa, Mallorca Gay Men’s, Homenatge al poble de Sant Llorenç per La Unidad de Música de la Comandancia General de Baleares, i el 2 d’abril 2022, primer concert del director actual, Miquel Àngel Lllull, i homenatge al ex-director Pere Siquier, a qui Llull va cedir la batuta per per acomiadar-se de la banda dirigint, Bressol.
Per celebrar els 50 anys de la banda els músics i director estan preparant una temporada 2023 plena de música. Concretament, segons la presidenta de la banda, Mireia Mestre, estan preparant 50 actes, entre concerts de cambra, bandes sonores, concerts amb reconeguts solistes, passa-carrers, i altres activitats que aniran anunciant al llarg de l’any 2023.
A les Beneïdes celebrades al terme de Sant Llorenç el passat 17 de gener de 2023, comptaren com sempre amb l’acompanyament de la Banda de Música de Sant Llorenç, al matí a Son Carrió i l’horabaixa a Sant Llorenç. Aquest dia va ser molt especial pels músics, familiars dels músics, i per l’actual director Miquel Àngel Llull, ja que va ser el dia de la celebració del 50 aniversari de l’actual Banda de Música de Sant Llorenç des Cardassar.
El diumenge dia 22 la Banda de Música de Sant Llorenç també va ser present a l’Església de Santa Maria de sa Coma, on va acompanyar els Cants dels Goigs en honor de Sant Antoni, i les Beneïdes que es celebraren a la plaça de l’Església. El vespre també col·laboraren amb la seva bona música a la VII Dimoniada celebrada a sa Coma. Posant punt i final amb aquesta actuació a les Festes de Sant Antoni 2023 del terme de Sant Llorenç des Cardassar.
Des de card.cat ens adherim a les nombroses mostres de felicitació que reberen els músics per aquests cinquanta anys de bona música, i desitjam a tots els components de la banda que puguin seguir sonant durant molts d’anys més.


Fotos: arxius Joan Llorer, Llorenç Febrer i arxius personals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.