L’OCB/Manacor va presentar la reedició de les “Llegendes manacorines” de Rafel Ferrer Massanet  

A iniciativa de l’OCB/Manacor que presideix Margalida Fuster Homar, el dilluns 23 de gener va ser presentat a La Fornal la reedició del llibre de Rafel Ferrer Massanet “Llegendes manacorines”, obra que data de 1982 i que amb motiu del seu 40 aniversari la Nova Editorial Moll ha tornat a editar dins la seva colecció Les illes d’Or. Aquesta nova edició ja va ser presentada el 21 d’abril del 2022 a la Biblioteca de Manacor.
Amb la sala plena i amb una àmplia representació municipal presidida pel batle Miquel Oliver i els regidors Núria Hinojosa, Artur  Aguiló, Carles Grimalt, Antònia Llodrà i Antoni Sureda, obrí el torn d’intervencions la presidenta de l’OCB/Manacor Margalida Fuster Homar, després agafà la paraula el director de la Nova Editorial Moll, Tomeu Canyelles, que explicà els motius pels quals han reeditat les “Llegendes manacorines”.

Després parlà el prologuista del llibre, el filòleg Josep Ramon Santiago, per donar pas a la professora Maria Magdalena Gelabert Miró que va fer un detallat anàlisi de l’obra de Ferrer Massanet. Després l’escriptor Tomeu Matamalas va parlar d’una de les 10 narracions curtes de què consta el llibre, la que narra una anècdota del Tenor Massanet amb la seva dona Dionísia. Per finalitzar el fill de Rafel Ferrer Massanet, Antoni Ferrer Vallespir, pronuncià unes breus paraules d’agraïment a tots els que han fet possible que les “Llegendes manacorines” hagin tingut una nova vida amb aquesta reedició.

“Llegendes manacorines” consta de deu narracions curtes extretes de l’imaginari popular manacorí. L’obra data de 1982 i ara Nova Editorial Moll ha reeditat afegint-hi el “Tríptic famós de curanderos manacorins”, una altra de las obres més populars de Ferrer Massanet. En aquesta reedició també s’hi han inclòs les il·lustracions originals de Joan Carles Gomis per a les “Llegendes manacorines” i d’Andreu Llodrà per al “Tríptic famós de curanderos manacorins”.

Fotos: JOAN SERVERA

DSC_8134.jpg: Artur Aguiló, Tomeu Matamalas, Carles Grimalt, Núria Hinojosa, Margalida Fuster Homar, Antoni Sureda, Miquel Oliver, Antònia Llodrà, Tomeu Canyelles, Josep Ramon Santiago, Maria Magdalena Gelabert Miró i Antoni Ferrer Vallespir.
DSC_8163.jpg: Josep Ramon Santiago, Tomeu Canyelles, Tomeu Matamalas, Maria Magdalena Gelabert Miró, Margalida Fuster Homar i Antoni Ferrer Vallespir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.