Trobada neulera a Manacor

Dissabte dia 11 de febrer es va celebrar la primera trobada neulera a Manacor.
Prop de 60 neulers i neuleres es reuniren aquest dissabte a la finca manacorina de s’Hort de sa Vall amb la mateixa il·lusió i curolla que no és altre que compartir i retallar neules.
Sense cap dubte va quedar més que demostrat que aquest art tant mallorquí està més viu que mai.
Un dels temes que es comentà va ser que en Tomàs Martínez, un dels companys assistents, ha mantingut contactes amb la direcció insular de patrimoni del Consell de Mallorca, dirigida per na Kika Coll, per iniciar el procediment per declarar les neules Patrimoni Cultural Immaterial, una figura de reconeixement i protecció.

La trobada va començar a les 10.30 h. i acabà després d’una degustació de productes elaborats a s’Hort de sa Vall i visita de tots els assistents a les instal·lacions de la finca.
Per aquesta trobada, la manacorina Bàrbara Llinàs i Tauler, va dissenyar i dibuixar una neula ben manacorina que representa el Dimoni Gros de Manacor, la imatge d’aquesta neula va ser l’obsequi que varen rebre tots els assistents a la trobada firmada per la mateixa autora.
Les organitzadores d’aquesta trobada, Magdalena Mascaró, Bàrbara Sureda i Bàrbara Llinàs, volen agrair la participació de totes les persones participants que fa pensar que aquesta és la primera de moltes altres trobades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.