El Convent de S. Vicenç Ferrer de Manacor comença la temporada dels concerts d’orgue

La Comissió per a la restauració i conservació de l’orgue del Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor inicia una temporada d’estrena de l’orgue a càrrec de diversos organistes. La característica de tots ells és que han estat presents en concerts anteriors, i poden valorar i mostrar les noves facultats d’aquest orgue que ha estat íntegrament restaurat.
El proper dissabte dia 4 de març a les 20 hores, Nofre Morey oferirà el primer concert de la temporada 2023, on interpretarà Bach i Mendelssohn. Nofre Morey va obtenir el grau professional d’orgue al Conservatori de Palma, i a l’actualitat estudia a Amsterdam, on ja té previst un concert a la Grote Kerk Alkmar en dates properes. Dia 15 d’abril, Nadal Roig agafarà el relleu. Com en Nofre Morey, Nadal Roig va estudiar al conservatori de Palma, però a l’actualitat fa el grau superior a Berlin. Pedro Aguiló hi serà present el 27 de maig, després de retornar de Barcelona on va acabar el grau superior; ara mateix Aguiló és ja professor del Conservatori, on va treure les oposicions l’any passat.
Per una altra banda, Rafel Riera, organista de LLuc, vendrà per Sant Joan, el 24 de juny. Riera és l’organista que acompanya tant els serveis religiosos del monestir com els Blauets, i recordem que va estudiar amb la reconeguda organista Montserrat Torrent.
Al bell mig d’aquests concerts es preveuen concerts de música contemporània sota la direcció de Xavier Gelabert, durant la setmana de les Fires i Festes.
La musicòloga i secretaria de la Comissió de l’orgue, Bàrbara Duran, ens informà dels concerts que donen inici a partir del 4 de març, i de la temporada d’estiu, on es programaran els concerts en dilluns matí, a les 12 hores, el dia de mercat. Són aquests petits cicles d’interpretació els que estan donant una nova dimensió als orgues de característiques històriques de les Illes, i Manacor no fa sinó sumar-se a les campanyes de municipis com Santanyí, on aquests concerts es programen els dissabtes i dimecres, dies de mercat. La finalitat primera és oferir un marc interpretatiu on la flexibilitat hi és present: des d’aquests concerts de curta durada a la presència d’un públic divers. És també, l’expressió d’una nova manera de difondre el patrimoni organístic, que ofereix un espai on el gaudi estètic es reuneix en un espai de meditació però també d’excel·lència intepretativa.
La Comissió espera ara els darrers documents, ja que s’ha constituït l’Associació Amics d’Orgue del Convent, viculada a la Comissió, que vetllarà per la temporada d’interpretació a l’orgue i que aspira a reunir excel·lència, creació contemporània i espai de meditació sonora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.