Entrevista a Jaume Soler, candidat a les properes eleccions municipals pel Partit Popular

El nou líder del Partit Popular de Sant Llorenç des Cardassar , Jaume Soler Pont, va néixer el 24 d’agost de 1990. És una persona molt involucrada amb tot el que envolta el seu municipi, i fa poc més d’un any fou confirmat com a candidat del Partit Popular a la Batlia llorencina a les properes Eleccions Municipals . Graduat en Biologia a la Universitat de les Illes Balears, a més de treballar en projectes ambientals, és el president del C.E. Cardassar.

Jaume, què et va dur a entrar dins el món de la política?

Idò te puc dir que en el seu dia va ser una decisió complicada, complexa i molt raonada. El fet implicava afrontar un nou repte personal i un nou compromís amb el municipi de Sant Llorenç des Cardassar, fet que m’il·lusionà. Van ser necessàries moltes conversacions, negociacions i condicions entre les diferents parts implicades, principalment entre GISCa (partit de sortida) i el Partit Popular (partit d’entrada). No va ser cosa d’un dia ni d’una setmana.

Quines han estat les teves relacions amb el grup Independent de Son Carrió (GISCa), que a les properes eleccions municipals és presentarà amb unes noves sigles?
Com he comentat abans, el meu incici (encara que tímid) fou en el grup Independent de Son Carrió i personalment els hi tenc molta estima. Sempre tendré les arrels dins el GISCa; grup que, per la seva gent i per la seva manera de fer, sempre m’han cuidat d’allò millor i hem compartit grans moments. He sentit que han de canviar les sigles del partit, però desconec en quina situació es troben. Personalment esper i desig poder tornar a fer feina plegats el dia de demà, seria una gran alegría.

Vares ser elegit per unanimitat com a nou candidat del Partit Popular per a les properes eleccions municipals. Quí t’acompanyarà a la llista?
Ja en vam parlar en les primeres entrevistes i seguim amb aquesta premisa. El Partit Popular de Sant Llorenç encapçala un projecte molt renovat, ambiciós, amb gent professional i capacitada per a gestionar cada una de les competències municipals. A dia d’avui puc confirmar que en Joan Mestre Adrover, vicepresident del consorci de turisme de Cala Millor, m’acompanyarà com a número dos. La resta de la llista encara està per confirmar, però puc assegurar que tenim les persones indicades per establir un nou model de gestió municipal i per afrontar amb una gran ilusió les properes eleccions.

Com valoraries la tasca que ha duit des de l’oposició la que abans era la líder del teu partit, Manuela Messeguer?

En primer lloc cal ser agraïts per tot l’esforç i per totes aquelles hores que ha invertit na Manuela en defensa dels colors i la ideología del Partit al llarg de tots aquests anys, no és una tasca fàcil. He parlar diverses vegades amb ella i m’ha transmès la seva màxima confiança en aquesta nova etapa, fet pel que li estic molt agraït. Crec que ho han intentat gestionar de la millor manera. Entenc que estar tants d’anys en l’oposició no és una tasca fàcil i pot arribar a ser complicat a nivell de partit, especialment després de treure alguns gran resultats com els de les eleccions de l’any 2011.

Quin partit de Sant Llorenç veus amb més possibilitats de governar a la pròxima legislatura?
És una pregunta complicada ja que darrerament hi ha molts de canvis en la política municipal. Fa uns dies vam veure néixer el grup independent de la zona costanera, coneixem de la recent formació del grup de XBalears, el Pi va desaparèixer a nivell municipal, els canvis del GISCa … Crec que aquests canvis ens ajuden a consolidar-nos com el partit de l’alternativa, així que et diría que el Partit Popular.

Des de que vas ser confirmat candidat pel teu partit, quines han estat les teves relacions amb la resta de partits polítics de Sant Llorenç?
Entenc que el fet d’estar en l’oposició i realitzar una oposició activa en base a una crítica constructiva pot generar malestar a l’equip de govern, però les relacions són les mateixes de sempre, sanes, positives i amb ganes d’aportar les nostres idees. Per tant, en aquest sentit no hi ha canvis.

Creus que el Partit Popular, amb la retirada de Mateu Puigròs, tindreu més possibilitats de pactar amb altres partits i de formar part de l’equip de govern?
Sempre he pensat que l’enteniment entre partits prové de la seva capacitat de treball, de treure feina i de ser professional. Un partit amb gent qualificada, responsable i que aporti solucions d’acord amb les necessitats que presenta el poble, sempre tendrà més oportunitats d’establir aliances, i aquesta és l’essència d’aquest Partit Popular. D’acord amb aquestes bases sí, veig factible formar part de l’equip de govern.

Què trobes de la gestió de Pep Jaume, des que asumí la batlia de Sant Llorenç?
Entenc que gestionar el municipi no és una tasca fàcil, és especialment complicada, hi ha diversitat d’opinions en cada una de les decisions. Referent a la gestió municipal d’en Pep Jaume, i com a oposició activa, discrepam amb molt d’aspectes. És necessari dur un camí, una fulla de ruta i unes pautes ben clares i definides per a gestionar un municipi amb la capacitat econòmica de Sant Llorenç des Cardassar, fet que actualment no és així i amb un nivell de coordinació molt deficitari; és necessiten persones professionals, preparades i capacitades per afrontar la política municipal.

El Partit Popular estaria a favor de les Juntes Municipals o de Districte que milloren la gestió dels assumptes municipals i permeten la participació ciutadana?
Totalment d’acord, de fet, anam en aquesta direcció. Creim que és necessàri apropar les decisions polítiques de cada nucli urbà al ciutadà a través de les eines pertinents, tals com les Juntes Municipals, els pressuposts participatius, les jornades de portes obertes, entre d’altres. Escoltar al ciutadà, entendre les mancances i aplicar una política de proximitat, han de formar part del dia a dia de la política municipal.

En cas de poder formar equip de govern, quines serien les prioritats del Partit Popular per a la millora municipal, tant a son Carrió, i Sant Llorenç, com a la Costa Llorencina?
En primer lloc crec que s’ha de formalitzar una fulla de ruta general a nivell municipal per avançar i actuar cap a l’interés particular de cada nucli urbà. Tenim clar que volem aportar una nova estructura de treball noves idees, més modernes i solidàries, adaptades al sistema de Sant Llorenç des Cardassar i que permetin una simbiosi entre diferents nuclis urbans per tal de garantir un futur més eficient, principalment a través d’un sistema d’economia circulalar on tots els nuclis en surtin beneficiats. Formalitzar una transició municipal, estratègica, intel·ligent i personalitzada, de la mà del sector turístic, de la cultura i de la sostenibilitat, que permeti millorar la gestió de tots els serveis municipals en benefici del ciutadà. L’objectiu és assolir una millora en el rendiment personal, elevant la qualitat de vida, social i garantint una major seguretat ciutadana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.