Conferència del pintor Niels Burwitz a s’Agrícola

Divendres dia 3 d’abril el pintor Nils Burwitz va impartir una interessant conferència a S’Agrícola per explicar el llibre d’aquarel·les i il·lustracions que ha fet sobre els bancals de Valldemossa. Aquest llibre l’ha titulat « Els Bancals de Marina» i és un homenatge pòstum a la seva esposa Marina.
El llibre «Els bancals de Marina» pesa quatre quilos i està editat en anglès i alemany i pròximament en castellà i català.
En Nils ens va mostrar un il·lustratiu vídeo que parla de la seva vida i la seva obra i on mostrava entre altres coses imatges seves juntament amb Nelson Mandela.
Nils Burwitz ens va parlar de les seves experiències vitals i de com li varen influir en la seva obra: va passar la segona guerra mundial a Alemanya i va haver d’emigrar a Sud-àfrica i des de fa quasi cinquanta anys viu a Valldemossa.
Va voler tenir també un record pels seus amics Joan Miró i Robert Graves els quals segons ell han estat la seva guia des que va arribar a Mallorca.
És de destacar la lectura emocionada que va fer el seu net de fragments del llibre «Els bancals de Marina» que varen posar de relleu el bell lligam familiar entre els dos així com també l’agraïment que va dedicar a la seva filla Natasha, present també a l’acte.
En Nils és una persona que ha dedicat la seva vida a l’art i a la cultura contemporànies i segons les seves paraules «l’art humanitza l’ànima humana»
Ana Mascaró, assessora d’art

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.