Entrevista a Dolors Sánchez Márquez, candidata a la batlia pel partit MÉS Esquerra a Sant Llorenç

Dolors Sánchez Márquez és la candidata a la Batlia de Sant Llorenç des Cardassar per MÉS Esquerra. Va néixer a Calañas (Huelva) i als 8 anys, com moltes famílies als anys 70, vengueren a viure i fer feina a Mallorca, en aquest cas a Sant Llorenç, i va cursar estudis d’EGB al col·legi Mestre Guillem Galmés, compaginat feina i els estudis de batxillerat. Des de molt joveneta he estat interessada per la política, com una manera de “arreglar el món”. Des de sempre he defensat les mateixes idees: la cultura, la llengua, l’ecologia, la igualtat social, i el feminisme d’aquesta terra que va acollir a la seva família. Està afiliada al PSM, i ara el seu partit defensen les segles de Més per Mallorca (coalició entre PSM-Entesa, Iniciativa Verds, i Esquerra Republicana a Mallorca). Actualment és la 2ª tinent de Batle, i regidora d’Educació, Igualtat i Benestar Social al consistori llorencí.

Dolors, què destacaries en general de l’actual legislatura que ja s’acaba?
Ha estat una legislatura difícil. En termes locals sortíem d’una de les tragèdies més complicades que havia viscut el municipi, la torrentada, i ens hem trobat amb la pandèmia, així que hem hagut de gestionar des de els Serveis Socials programes i accions per poder atendre molts dels nostres veïnats que no podien fer feina. Així i tot crec que hem pogut dur a terme molts dels acords que ens proposarem desenvolupar durant aquesta legislatura.

Com a regidora a l’equip de govern de l’Ajuntament, què has fet els darrers quatre anys pels habitants del municipi?
Pel que fa a l’àmbit de l’educació, s’ha aconseguit el bus gratuït per l’alumnat de la zona costanera que cursen educació postobligatòria, escola matinera gestionada des de l’ajuntament per tot l’alumnat de primària del municipi, i programa «Conèixer el municipi» com a proposta de l’Ajuntament a totes les escoles del municipi pel coneixement del terme a tot l’alumnat una vegada acabada la seva etapa a primària. També s’ha aconseguit l’ampliació de l’escoleta de Sant Llorenç. A més, s’ha dotat a l’edifici de l’escola de música d’un ascensor per així eliminar les barreres arquitectòniques, i a través de programes del SOIB, dotar d’un conserge a les escoles. I l’última fita en educació és la posada en marxa l’Aula Mentor, a les biblioteques del municipi.

I a la regidoria dels Serveis Socials?
Al sector dels Serveis Socials, a part dels programes que vàrem haver d’implementar durant la pandèmia, es duen a terme a tot el municipi patis oberts a les tres escoles del municipi, per els nins i nines de primer de Primària fins a segon d’ESO, i es realitzen jocs, tallers tornejos, … per facilitar l’accés d’infants i joves a les activitat de lleure. A més aquests mesos (de març a maig) no es cobrarà l’estada als centres de Dia, com a una mesura per pal·liar els efectes de la inflació.

De les teves competències, has pogut dur a terme de tot el que t’havies proposat?
Com he comentat abans, aquesta legislatura ha estat atípica, hem hagut de fer front a una pandèmia quan hauríem d’haver gestionat.

Quantes d’aquestes actuacions tenen a veure amb la zona costanera?

De les àrees que gestion procur que totes les actuacions siguin iguals o similars a tots els nuclis. Tot el que feim des d’Educació és igual per les tres escoletes i les tres escoles i ara també per l’alumnat que cursen estudis postobligatoris amb el bus i les beques de transport. De Serveis socials la UT2 de sa Coma compta amb més personal que la UT1 de Sant Llorenç i Son Carrió, l’únic que no és igual i això si que s’hauria de corregir és inaugurant un centre de Dia a la zona Costanera la propera legislatura.

Què opines de que les biblioteques del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar haguin de tancar el servei cada vegada que les bibliotecàries gaudeixen de les seves vacances o estan malaltes?
Una reivindicació des de fa molta estona és l’augment amb un auxiliar de biblioteques. Les bibliotecàries fan una magnífica labor, és un servei que com dius hauria d’estar obert sempre, però de totes maneres podem fer ús de les tres biblioteques, i si una està tancada es pot anar a qualsevol de les altres dues. No és excusa, però hem de tenir en compte que podem comptar amb aquest servei al municipi.

Molts d’habitants de la zona costanera pensen que no tenen els mateixos serveis ni els mateixos privilegis si vius a la costa o si vius al nuclis de Sant Llorenç o Son Carrió. Hi estàs d’acord?
Crec que tenim realitats diferents vivint al mateix municipi, no crec que hi hagi ciutadans que tenen més privilegis. Per exemple les oficines de la Policia son a sa Coma. També esperem que acabin les obres prest del poliesportiu,ja que hi ha hagut molts de problemes, i la creació d’un parc Verd.

MÉS Esquerra estaria a favor de les Juntes Municipals o de Districte a cada un dels nuclis del municipi, que millorin la gestió dels assumptes municipals i permetin la participació ciutadana?
Crec que la participació ciutadana és primordial per saber quines mancances hi ha a cada nucli. Clar que sí.

En cas de tornar a formar de l’equip de govern, quines serien les prioritats de MÉS Esquerra, tant a Son Carrió, Sant Llorenç, com a la Costa Llorencina?
Facilitar l’accés a l’habitatge als joves; potenciar el transport públic; seguir reivindicant el tren de Llevant; impulsar la creació d’un Institut al nostre municipi; impulsar la construcció d’un Centre de dia a Sa Coma; construir un parc Verd a la zona Costanera. I, com he dit abans, crec que és primordial que els veïnats participin de forma activa en les decisions que pren l’Ajuntament, a través de la participació, tant sigui en Juntes municipals , o de districte.

Ja sabem que serà tu la candidata a la Batlia per MÉS Esquerra Sant Llorenç, però…teniu la candidatura definitiva per a les properes eleccions municipals?
Hi estam fent feina. Ens agradaria que qualsevol que estigui disposat a fer feina pel nostre municipi i estigui d’acord amb els ideals que defensam, pugui formar part de la nostra candidatura.

3 pensaments a “Entrevista a Dolors Sánchez Márquez, candidata a la batlia pel partit MÉS Esquerra a Sant Llorenç

  1. Impulsar l’ampliació de l’escola de Son Carrió per tenir unes instal.lacions dignes sols no s’ha anomenat, és una reivindicació de part de moltes famílies i d’anys enrera, entenc que no seria una prioritat de Més si forma part de l’equip de govern?

    • A aquesta entrevista no s’exposa el programa electoral de “MÉS per Sant Llorenç”. El tema de que l’escola de Son Carrió tengui unes instal·lacions dignes, que ara no ho són, serà una prioritat del programa de MÉS.

  2. Des de Més ha estat una prioritat aquesta legislatura l’ampliació de les instal·lacions de l’escola de Son Carrió, sempre hem estat a favor, una altre cosa son tots els entrebancs que ens hem trobat, ara ja a la junta de govern del 2/03/23, es va requerir la documentació a l’empresa guanyadora del contracte de les obres de la dotació de
    Serveis i pavimentació de l’ampliació del C/ Ferrocarril, imprescindible per dur a terme les obres de l’escola, hem mantingut reunions a Palma i ha vengut el conseller d’educació, No hem deixat de reivindicar aquestes obres, que per motius aliens a l’Ajuntament, ja pensam solventants amb la propietat del solar, la dotació de serveis al carrer prest es pugui dur a terme les obres de l’escola de son Carrió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.