Concert de Música dels segles XII, XVI i XVII a s’Agrícola a càrrec del grup Altamar

El passat diumenge, 19 de març, a les 19 hores i al saló d’actes de s’Agrícola de Manacor, el grup ALTAMAR ens va oferir un especial i molt interessant concert de música medieval, renaixentista i barroca. El grup ALTAMAR està format per Marta Ambròs, espineta; Guillem Femenies, guitarra renaixentista, viola de mà i cítola, i Abigail Sardón, soprano.
ALTAMAR és dedica especialment a la interpretació de música dels segles XVI i XVII, i no es limita a la posada en escena d’un determinat repertori a la manera convencional del concert, sinó que inclou, en molts de casos, altres expressions artístiques, com el teatre, la dansa i la imatge.
Al concert de s’Agrícola presentaren un recull d’obres musicals que pertanyen a diferents èpoques de la història de la música a Espanya, des del segle XIII al XVIII: Cantigues, Nadales i diferents polifonies medievals, renaixentistes i barroques. Els músics complementaren la seva actuació amb una interessant explicació dels temes i, també, dels curiosos instruments utilitzats per a interpretar-los, rèpliques molt paregudes als originals.
O Virgo Splendens, del Llibre vermell de Montserrat; A Madre de Iesuchristo, d’Alfons X el Savi; Pavana con su glosa, d’António Cabezón o No piense Menguilla, de José Marín, foren alguns dels temes escollits per a il·lustrar aquesta magnífica mostra musical.
ALTAMAR, va tancar el concert amb «Canarios», del guitarrista del Barroc espanyol Gaspar Sanz, un tema que, segons va explicar Guillem Femenies, té un compàs especial que Leonard Bernstein va utilitzar per a compondre América, del musical West side story.
Una interessant vetlada que el nombrós públic, que omplia per complet la sala de s’Agrícola, va celebrar amb entusiasme.
Crònica B. Matamalas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.