Entorn: Arbres i estiu

No deixa de resultar curiosa la relació que com a comnunitat, en el nucli urbà de Sant Llorenç, tenim amb els arbres. Els plàtans del Pou Vell resisteixen i configuren l’excepció de la continua rotació de tipus i situacions. De les mimoses a la pedra, dels oms del Lloc Sagrat a certa diversitat en situació de minva, de les màlies de la Plana Nova als pebreboners… Rotació que fa que no poguem disposar d’arbres vells, icònics com, per exemple, ho va ser “Na Pera” a Pocafarina

Una altra característica és la que podriem anomenar “a la carta” o “al servei dels veinat més proper”, en són testimonis la substitució dels arbres prevists a la nova plaça de la Solidaritat, o els diversos buits que hi ha a la fila de llorers del carrer Major.

I finalment hi ha la característica aquella de “si tens un accident o et mors, idò paciencia” és a dir amb l’excepció de la plaça dels Morers, no hi ha reposicions al arbres morts. Passa en el Lloc Sagrat, en el carrer Rector Pasqual o en el Verge Trobada.

Tot plegat fa que no ens poguem considerar gaire sensibles ni a la necessitat ni a la vida vegetal. En general encara no consideram els arbres ·essers vius amics”.

Altra consideració a fer seria sobre els continguts i activitats que sota els conceptes “Canvi climàtic” o “Espais naturals” té la regidoria de Medi Ambient a l’apartat “Informació madiambiental”.

En tot cas sembla ser que ni la conversió de la torrentera en un bulevard verd com recomanàven alguns científics en el llibre “Sa Torrentada”, ni el canvi de circulació dissenyat i enunciat puguin arribar a aplicar-se.

La necessitat de lluitrar contra el canvi climàtic, un tema que preocupa a tots els científics del món – no als governs dels USA o de China-, no ha arribar encara, i com s’assenyalava en una publicitat ja retirada, a la republica independent de ca nostra.

Quan més calorosos i secs siguin els estius més necessitarem els arbres amics que donin ombra als carrers i ajudin a baixar les temperatures,

Informacions:
CREAF
Sense Ficció
Viquipèdia

(Imatge del “Sense Ficció”)

Un pensament a “Entorn: Arbres i estiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.