El mallorquí Joan Tomàs Martínez Grimalt, guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona, 2023

Aquesta notícia ha estat publicada a nombrosos mitjans de comunicació, i l’editor Guillem Pont heu va anunciar el 4 d’abril, i avui dijous ha sortit publicada a la revista Manacor Comarcal.
Des de card.cat la més cordial felicitació a Joan Tomàs per aquest premi, i els seus pares i amics els mestres jubilats, la manacorina Francisca Grimalt i Tomàs Martínez, president de l’Obra Cultual Balear de Sant Llorenç des Cardassar, i editor de card.cat.
Joan Tomàs Martínez Grimalt (Palma, 1984) és el guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023 pel seu el llibre de poemes Fosca negra.
Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023

Dimecres 10 de maig, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es farà el lliurament del guardó, en el marc del festival Barcelona Poesia. El jurat va escollir entre les 92 obres que s’han presentat a l’edició d’enguany, i li lliuraran el guardó el pròxim 10 de maig en el marc del Festival de Barcelona Poesia, al Saló de L’Ajuntament.
Joan Tomàs Martínez Grimalt estudia a la UIB i a més és va llicenciar en història per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en història comparada i doctor en arts escèniques per la mateixa universitat. Com a poeta ha publicat Els jorns que obtingué el Premi Miquel Costa i Llobera, 2008), Proètica dels plaers (Premi Bernat Vidal i Tomàs, 2009), Obagues i solanes (2016) i Epigramari (2021). També ha format part d’antologies com Pedra foguera (2008) o Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (2011).
Cofundador de la companyia Corcada Teatre (2006), amb la qual ha participat en adaptacions d’autors catalans com Miquel Bauçà, Blai Bonet o Guillem d’Efak i Bartomeu Fiol.
En l’àmbit teatral és autor de Cendres. Cartografia de l’exili (2016). És també dramaturg i guionista i, com a investigador, ha fet recerca sobre el moviment obrer i sobre la història social del teatre. El jurat d’aquesta edició del Premi Jocs Florals ha estat format per Xènia Dyakonova (presidenta), Begonya Mezquita Ramírez, Ester Andorrà Culubret i Melcion Mateu Adrover com a vocals, i Maria Callís Cabrera com a vocal i secretaria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.