Entrevista a Jaume Servera Lliteras, candidat pel Partit Popular a la batlia de Son Servera

Jaume Servera Lliteras va néixer dia 6 de Març de 1974 a Son Servera, va estudiar educació primària al col·legit públic Jaume Fornaris, educació secundaria a l’Institut Mossèn Alcover de Manacor, i es va Diploma en Ciències Empresarials (actualment ADE). A l’actualitat fa feina a una gestoria com a comptable, és administrador i treballador d’un negogi de restauració i és regidor a l’oposició com a Portaveu del Partit Popular serverí.
Va entrar en política a l’any 2013 i exercí com a regidor durant aquella legislatura. Al 2019 va passar a encapçalar la llista del Partit Popular quedant com a segona força més votada. Al 2023 torna encapçalar la llista del PP amb una gran experiència adquirida, amb un nou i renovat equip de feina jove i amb una gran actitut.

Jaume, com a portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Son Servera, quines han estat les propostes del teu partit dins l’actual legislatura que acaba?
Dins aquesta legislatura hem viscut circumstàncies totalment impensables com una pandèmia mundial que va aturar les nostres vides per complet. Dins aquest període del 2020 a 2022 el Partit Popular va donar suport incondicional a l’actual equip de govern per arribar al màxim nombre de persones afectades per aquesta situació. La veritat és que hi ha propostes que hem fet a l’actual equip de govern que acaba que no han estat massa escoltades. Concretament feim referència a propostes senciles com un augment d’aparcaments dins tot el municipi (Son Servera i Cala Millor), un canvi de mobilitat a determinades zones, el·liminació de s’Acire del centre del poble, control intens al contracte de recollida de residus i netetja viària a tota la zona costanera (Cala Millor i Cala Bona) i més presencia policial. També n’hi ha hagut qualqunes que sí han estat escoltades i que s’han anat millorant al llarg de la legislatura com pot esser l’eliminació de contenidors soterrats, i una millor senyalització a tot el municipi.

O sia que al final vos han escoltat l’equip de govern?

Com he dit, hi ha hagut propostes que s’han duit endavant i d’altres que no. Això sí, m’agradaria destacar la gran col·laboració que hem tengut de tots els partits tant governants com els de s’oposició. Crec que hem donat un exemple de com haurí d’esser sa política municipal. Una política on el ciutadà és el centre d’atenció, i no ses discrepàncies entre els diferents partits. Clar està que mai ho farem bé per tothom i que mai coincidirem amb les mateixes idees. Però això no ens ha de fer oblidar que estam aquí per gestionar el problemes dels nostres ciutadants.

A l’actual legislatura hi ha hagut protestes per les reforems circulatòries del poble. Estava d’acord el teu partit, consideres que es podríen haver fer d’una altra manera?
El nostre partit des del primer moment no ha estat d’acord amb la postura de les reformes circulatòries realitzades per a l’equip de govern dins el poble. Pacificar el centre del poble, no pot esser equivalent a intesificar d’altres carrers que no estan preparats per soportar un expectacular augment de vehicles, contaminació acúsitca i major contaminació de gasos. El Partit Popular pensam que hi havia d’altres maneres d’aconseguir aprofitar l’espai existent perquè el ciutadà com els vehicles poguesin compartir-ho: col·locació d’elements d’balisament, millorant la senayalització, canvis de ciruculació a determinats carrers, limitant el trànsit rodat els caps de setmanes a determinats carrers, augmentant els resalts o badens a llocs necessaris, separacions físiques i adequades al carril bici a la zona costanera, controlant que alguns comerços no excedesquin de forma desproporcionada el límit autoritzat per l’ocupació de la via pública, eli·liminació d’algus pins que dificuten la circulació dels vianants amb cotxets, caminadors,…

Per quina gestió aposta el Partit Popular per a la propera legislatura?
Estic content que em facis aquesta pregunta, perquè des del primer moment hem apostat per una gestió serie i propera al ciutadà. Hem après a escoltar, sabem gestionar i donam resposta als problemes sorgits. Amb això vull dir que sa política del Partit Popular, no serà una política d’exigerades inversions, obres, compres,etc. Rotundament no, nosaltres hem vengut aquí i ens hem preparat per escoltar al ciutadà i ajudar-lo de la millor manera possible donat-li una correcte sol.lució al seu problema. D’aquí el nostre lema de #aPPeudecarrer.

A les properes eleccions municipals a més d’en Bernat Grimalt, a la candidatura del Partit Popular presentau nous canvis?
Sa veritat és que sí. L’incorporació d’en Bernat Grimalt ha estat com a adquirir un tresor, la seva formació durant aquests darrers quatre any ha estat explèndida. A més, hem de destacar la importància de tenir un mestre com el que ha tingut devora seu (en Toni Cànoves). Cal destacar a més, l’experiència i l’evolució de la nostra n.3 a les llistes, na Maria Antònia Artigues Cladera. Qui l’ha vista i qui la veu ara! Juntament amb aquests grans companys ens acompanayaran un grapat de noves incorporacions de plena i absouta confiança capaços de gestionar el poble amb els ulls tancats. Hem aconseguit capgirà el partit aportant aire nou i aire jove.

Què s’hauria de millorar a tot el municipi de Son Servera?
Heu resumiré de forma breu i clara: creació de plaçes d’aparcament, reforma ciruclatori a to el municipi (Son Servera, Cala Millor, Cala Bona, i inclús a sa Costa del Pins), molta més netja, eliminació de contenidors soterrats, augment de recollida de residus, control exhaustiu de la jardinaria i més netetja viaria. Més presència policial al nucli urbà i a tot el nucli costaner.

Quina seria la teva prioritat en cas d’asumir al batlia?
La primera, l’eliminació de la zona ACIRE de Son Servera. Hem d’aconseguir tornar donar vida als comerços locals i al nostre centre urbà. Tot acompanayat d’una reforma circulatori integral que garantizi la convivència entre el ciutadà i els vehicles rodats. Aconseguir un equilibri i una pacificació adequada a les demandes dels veïnats. Per acabar, vull donar-vos les gràcies per l’oportunitat que ens heu donat per a poder donar a conèixer les nostres propostes.Vull destacar que si governam al nostre municipi serà per escoltar, gestionar i resoldre els problemes dels nostres ciutadans. Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.