Memorable actuació del grup Arpellots Havaneres Band a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar

Amb gran assistència de públic es celebrà ahir divendres 28 d’abril, a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar el concert TRES POETES AMICS del grup Arpellots Havaneres Band.

Es tracta d’un concert que uneix música i poesia de tres components de la denominada Escola Mallorquina: Miquel Costa i Llobera, que pot ser considerat el cappare d’aquest moviment literari, Maria Antònia Salvà, la primera poeta moderna en llengua catalana, llucmajorera, que va viure entre els anys 1869 i 1958, i Josep Calafat, prevere, com Costa, santamarier, que exercí l’ofici de poeta durant poc anys, perquè morí molt jove, l’any 1918, a l’edat de 31 anys, a conseqüència de la grip i pel fet d’haver estat censurat eclesiàsticament en la seva producció poètica.

El grup Arpellots escollí per al concert els mateixos temes que formaran part del disc que està a punt de sortir a la llum: La bombarda, Llucmajor, Recobrament, Polls venturers, Els captius i A un rupit de Maria Antònia Salvà. La meva terra, Vorera de mar,A un segador, Inspiració i La meva pastoria de Josep Calafat i Marina de Miquel Costa i Llobera.

Avesat a escoltar d’aquest grup el seu repertori d’havaneres i cançó marinera, el públic es sorprengué, gratament, d’aquesta incursió en els terrenys de la lírica i gaudí d’un concert que es va fer curt escoltant la música composta per Pere Garcias Serra, membre del grup i Pere Josep Garcias Hernández, que va ser acordionista dels Arpellots ja fa una grapada d’anys. Tomàs Martínez, a més de cantar va introduir les obres que interpretaren i estrenaren els Arpallots amb més sentiment que mai.

Va ser una actuació memorable al piano i veu solista Pere Garcies; Rosa Garcies, flauta, percussió i veu solista; Joan Tomàs Martínez, acordió; Tomeu Garau, guitarra; Toni Ramis, veu solista; Sebastià Ramis, tenor; Ferran Ortigosa, tenor; Jaume Llull, baix; Tomàs Martínez, baix i presentació.

La veu de tres solistes, una dona i dos homes, acompanyats per quatre membres més del grup, aconseguiren captivar el públic llorencí que, i com no podia ser d’altra manera, demanà una havanera. Tocaren La Bella Lola, com a bis per tancar l’actuació dels Arpellots, que cantà a més del grup el públic assistent.

La més cordial felicitacio al grup del Arpellots que ha anat evolucionant musicalment al llarg de la seva carrera que, enguany, compleix vint-i-set anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.