Presentació del llibre “Versos per recitar”, de Pere Orpí

Ahir, a l’Espai36, va tenir lloc una vetlada dedicada a la poesia: la presentació del llibre Versos per recitar, de Pere Orpí i el recital dels Arpellots dedicat a Tres poetes amics. No parlaré del segon, perquè ja surt a una altra crònica de Card.cat i em limitaré a dir dos mots sobre el primer.

Versos per recitar és el segon volum de la poesia completa de Pere Orpí, continuació dels Versos per cantar que va publicar el 2018. El primer inclou totes les seves composicions, que han estat musicades per músics tan prestigiosos com Bartomeu Calatayud, Antoni Martorell, Francesc Batle o Baltasar Bibiloni i conté cantorals religiosos (una gran part de les cançons que se solen cantar a les esglésies de Mallorca són de Pere Orpí), cançons de festa, himnes, traduccions, patrons locals, serenates…

El segon és l’aplec dels llibres que en Pere havia publicat abans, a més d’altres que encara restaven inèdits: Encara que no em donin la paraula, Entorn de la Paraula, a contrallum, A cara i creu, Simfonia en blau major i Fent camí amb el poble.Un bon nombre d’aquests poemes s’havien publicat a Flor de Card.

L’acte d’ahir va comptar amb tres protagonistes: Josep Cortès va presentar Pere Orpí, fent-ne una semblança irònica amb la darrera estrofa del poema Consells d’un ignorant, de Pere d’Alcàntara Penya, que parla de l’extensa i prolífica activitat de l’autor. El poeta Joan Cabalgante, també amic seu, com Cortès, va parlar del llibre Versos per recitar i destacà l’alt valor de la seva poesia, comparant-lo amb els grans mestres de la literatura catalana. Finalment, l’autor va explicar la seva trajectòria poètica, els premis literaris que havia aconseguit i el contingut detallat del nou llibre. També va recitar alguns dels poemes que havien estat publicats a Flor de Card.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.