Viatge de la Banda de Música Local de Son Servera a Bilbao

Del 22 al 23 d’abril la Banda de Música Local de Son Servera va fer una escapada exprés a la ciutat de Bilbao amb l’objectiu de seguir aprenent musicalment i conèixer de ben aprop a la Banda de Música Municipal de Bilbao. Viatjaren unes 54 persones entre músics i familiars.
Eren les 4 de la matinada del dissabte dia 22 d’abril, quan partia el bus de Son Servera cap a l’aeroport amb destí a Bilbao.
El matí aprofitaren l’escapada per visitar el mirador d’Arxanda amb Funicular i l’horabaixa feren un Tour guiat de quatre hores per la ciutat, on conegueren la seva història i els llocs més importants i emblemàtics de la ciutat, visitant la part històrica amb la catedral, el mercat de La Ribera, el Teatre Arriaga, la zona de l’eixample amb la ria, etc.
Per aprofitar la visita el diumenge matí, abans del concert, feren una visita a l’estadi de futbol de San Mamés. A les 12h començava el concert amb el títol “Espacios entre vientos” de la Banda Municipal de Bilbao al Palau Euskalduna Auditori. Es tractava d’un concert en col·laboració amb Musikene. El director de la banda fou en José R. Pascual Vilaplana.
El programa del concert va ser: 1a part Los esclavos felices (Obertura de la ópera, 1819-1825) – Juan Crisóstomo De Arriaga (1806-1820) / Arr.: Sanz-Espert. Don Juan op.20 (1888) – Richard Strauss (1864-1949) / Arr.: S. Sheiwiller. 2a part Olatuak (2023) Aitor, Bartolomé Alberro (2002) (*) Estrena absolut. Per finalitzar el concert interpretaren, Tríptic per a banda (1983) – Amando Blanquer Ponsada (1935-2005). 1 Preludi, 2 Coral, 3 Toccata.
Per completar el dia i acabar la visita a la ciutat, no podia faltar, la visita al Museu Guggenheim. En acabar partiren cap a l’aeroport de Bilbao i tornada a l’illa. Eren les 23:45h quan aterraven a Mallorca. Una sortida curta i intensa que segons els músics i acompanyats va ser molt profitosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.