Entrevista a Natàlia Troya, candidata del PSOE per a les properes eleccions municipals i actual batlessa de l’Ajuntament de Son Servera

Natàlia Troya Isern, nascuda el 1979, és Diplomada en Relacions Laborals per la UIB, i Llicenciada en Dret per la Universitat Nebrija (Madrid), a més de disposar de la titulació en Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals.
Inicia la seva carrera política el 2003, com a regidora a l’Oposició pel Partit Socialista (2003/2007). A partir d´aquí, sempre ha estat vinculada al món de la política, ocupant el lloc de Cap de Relacions Públiques del Govern de les Illes Balears (2007/2011); Regidora d’Urbanisme, Personal i Comunicació, ja a l’Ajuntament de Son Servera (2011/2015) i batlessa de Son Servera (2015/2017). A l’actual legislatura, ostenta la batlia de l’Ajuntament de Son Servera, a més gestiona les Regidories d’Urbanisme, Comunicació i Relacions Institucionals. I és la candidata del PSOE de Son Servera per a les properes eleccions municipals.

Natàlia, què destacaries de la legislatura que s’acaba?

Sense cap dubte, cap dels problemes amb què m’hagi trobat aquesta legislatura es pot equiparar a la crisi que va ocasionar la Covid-19. Un esdeveniment que ha marcat definitivament la legislatura que estem a punt de finalitzar, i és que en aquesta crisi les administracions locals hi hem jugat un paper transcendental. Ha estat un període d’incerteses, inseguretat i moltes pors, res no es pot comparar amb aquest període. Una situació, inesperada, inèdita i complexa que a tots ens va afectar profundament va requerir una resposta immediata. La seva transcendència no només afecta l’àmbit sanitari, també impacte en l’economia de moltes llars i empreses. Per això, i vull agrair-hi des d’aquí, ja que va existir un acord polític municipal que ens va permetre crear noves línies d’ajuts municipals per cobrir moltes necessitats de la població en general.

Quins projectes dels que havies programat des d’Urbanisme s’han pogut dur a terme?
M’agrada que em formulis aquesta pregunta, ja que afortunadament gairebé tots els projectes que el PSOE portava al seu programa electoral fa quatre anys s’han pogut fer, i no només això. S’han realitzat amb fons propis o amb subvencions d’altres administracions, suposant un deute 0 per al nostre Municipi. Hem millorat amb un projecte de millora el Passeig Marítim de Cala Millor, Hem reformat la plaça i el centre de la tercera edat, adaptant el centre i instal·lant un ascensor que uneix les dues plantes. Hem apostat per la pacificació del centre de Son Servera amb la reforma de carrer com Glosador Calafat, Carrer Joana Roca i hem realitzat moltíssimes actuacions com al Carrer Binicanella.

Com a regidora d’Urbanisme has fet una bona feina, però heu complicat molt la circulació al poble per a les persones que vénen de fora. Quan acabarà la remodelació?

Discrepo que hàgim complicat molt la circulació, bàsicament el que hem pretès en tot moment és crear un poble que pensa per i per a les persones. Això vol dir, que el nostre centre històric no estava pensat per suportar tant de trànsit rodat. Les voreres eren mínimes, no es podien obrir les persianes de les cases. Crec fermament que hem de complir els objectius que ens marca l’agenda 2030 i tots que ens hem d’esforçar per avançar. Hem creat uns aparcaments dissuasius a la perifèria del nucli històric, totalment gratuïts, on convidem que la gent pugui aparcar i es desplaci a peu, en cap cas suposa més de 10 minuts. I si resideixes o tens el distintiu blau podràs entrar sense cap problema. Antigament a cada casa hi havia un cotxe, avui en molts casos n’hi ha tres i quatre. Hem d’entendre que posem limitacions o ens quedarem sense espai per al ciutadà, nins, nines, grans….

Què queda per fer?
Quan vols millorar el municipi sempre queden coses per fer. La sort és que aquest equip de govern deixa una situació econòmica fantàstica (deute 0) per poder assumir un gran canvi. I el que no s’ha vist mai, deixem molts projectes amb finançament que es podran executar la propera legislatura com per exemple; la remodelació de tot el Carrer comercial Sol de Cala Millor. I un dels projectes més necessaris i reivindicats i que gràcies a l’esforç aquests propers anys serà una realitat, la futura construcció de l’escola bressol municipal 0-3. Sabem que invertir en educació és invertir en futur.

Durant l’actual legislatura heu governat amb 3 regidors del grup dels Independents. Sempre heu estat d’acord en tot?
Òbviament hi ha més coses que ens uneixen de les que ens separen, ja que si no fos així, el pacte seria inviable. També seria mentida dir que sempre estem d’acord en tot. Però si la majoria de vegades. Som socis des de fa diverses legislatures, ens vam sentir bé treballant plegats i amb sis regidors que compta el PSOE es feia inviable un govern en solitari.

Objectius i prioritats del teu partit el PSOE per a la propera legislatura?
En estar en un període de precampanya no puc avançar quin serà el programa electoral amb què ens presentarem a les eleccions del proper maig. El que et puc avançar és que som un grup de gent honesta i amb moltes ganes de continuar treballant amb la convicció que a través de la política es poden transformar les coses i nosaltres volem continuar fent els projectes realitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.