“Espero que os lo paseis bien en Magaluf”

Aquestes eren les paraules amb les que s’acomiadava un resident a Mallorca seguidor del Sporting de Portugal, d’uns companys seus que havien vengut de viatge, abans d’ahir.

Anit passada, abans d’anar a jeure, vaig llegir aquesta notícia Més de 50 implicats en una baralla multitudinària a Magaluf que acaba amb deu detinguts.

Jugaria doble per senzill i sense tenir gens de por a perdre, que bona part dels portuguesos que esmenta la notícia, eren alguns dels mateixos que poques hores abans havien anat a veure la final de la Copa d’Europa que es jugava al Palma Arena, que el seu equip va perdre, i que es passejaven pel recinte gats com a cubes, donant la nota durant tot el partit i molts d’ells sense camiseta com podeu veure a la foto que els hi vaig fer.

Dic això perquè els illencs no ens mereixem que aquestes guardes de brètols venguin a fer desastres per aquí, tant si són seguidors d’un club esportiu, com si són nins mimats de Madrid a qui els seus pares els hi paguen un viatge a un concert de reggaeton per llevar-se’ls de damunt i després encara els hi hem de pagar l’allotjament a un hotel, com si són anglesos que venen a romprer aquí el que no els hi deixen destrossar al seu país, com si són gent d’aquí que ha optat per -vista la impunitat- fer el que fan els anteriors i comportar-se com ells.

Fa molts d’anys vaig decidir de no tornar a veure el Mallorca al camp de futbol a causa de que el club li pagava l’entrada a una gent que es dedicava a fer destrosses i engatar-se abans, durant i després del partit, era un partit que vaig anar a veure amb el meu fill i vaig decidir que si el club patrocinava a aquell personal que l’assustava, pagar la meva entrada era promoure la situació. Fa unes quantes setmanes hi havia un esdeveniment diurn a Magaluf que vaig comentar al qual em feia il·lusió anar, i la meva gent va decidir no anar-hi per por a que els turistes generessin qualque situació de perill. A Eivissa, bona part de la gent que hi resideix acaba farta dels vòmits, aldarulls i desastres en general que hi genera allà també el turisme d’excessos.

I ara ve la qüestió, si ja se sap que aquesta gent generarà problemes, embrutarà, omplirà i saturarà per la seva burricia els nostres centres de salut, ens insultaran i fins i tot patirem la seva violència física, per què se’ls hi continua venent l’alcohol i permetent que circulin lliurement pel carrer?

No comença a ser ben hora que es comencin a fer controls de drogues i alcoholèmia a peu de carrer i sobretot a zones a on hi ha altes concentracions de gent?. Per què no podem anar tranquilament amb la nostra família a qualsevol lloc sense el temor de si aquí hi haurà aquells ases o allà hi haurà aquells altres que, d’una manera o altra, ens incomodaran?

Sempre he cregut que el turisme, amb mesura és positiu, però aquest turista paparró del qual he xerrat avui, no em fareu creure, no només que en treguem res de profit, sinó que ens provoca pèrdues monetàries i ens genera inestabilitat a nivell emocional.

3 pensaments a ““Espero que os lo paseis bien en Magaluf”

  1. Els que no treballeu directament amb aquest turisme no sabeu sa sort que teniu. Però és el que hi ha. No és raro que tothom vulgui ser funcionari o no dependre del turisme. Vos ne riureu, però la part de Cala millor i Sa coma és el nou Magaluf. I no sols això la gent mallorquina que treballem en hotels les burles són constants cap el personal de loca autóctono. Jo me’n ric quan volen potenciar el catalá- mallorquí. El personal d’hostaleria s’ho passa pes forro. Hauríeu de venir una temporedete a zones hoteleres. Quedarieu ben assesiats.

  2. Sé que està gent molts no han de ser turistes. Però l’incivisme d’alguna gent i la falta d’integració és total. Cal ser aquí per a veure-ho amb els propis ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.