A finals de març de 1990 l’empresari Jaume Moll, molt enfadat per l’acord de l’Ajuntament de recórrer la concessió de l’explotació de la platja de Sa Coma a REDO SA, perd els papers i l’educació i comença a fer declaracions als mitjans de comunicació en contra de l’Ajuntament de Sant Llorenç i dels seus regidors insinuant que a l’Ajuntament hi ha tràfic d’influències, corrupció i que els diners no arriben allà on haurien d’arribar. Recordem el que deia d’ell el Diari de Mallorca: “Domina amb precisió els secrets del poder i dels diners”.
El 31 de març de 1990, els regidors Antoni Sansó i Andreu Femenies (PSM) presenten un escrit a l’Ajuntament que diu: “Davant les declaracions aparegudes als diaris i ràdios, amb diverses acusacions sobre tràfic d’influències i corrupció a l’Ajuntament de Sant Llorenç, i a la vista del silenci de la resta dels membres de l’equip de govern, silenci que sembla reconèixer una certa implicació, Antoni Sansó i Andreu Femenies, regidors pel PSM a l’Ajuntament de Sant Llorenç, presenten mitjançant aquest escrit la dimissió de tots els seus càrrecs, exceptuant el de regidor, passant a formar part de l’oposició”.
A Ultima Hora de dia 3 d’abril de 1990 el periodista i escriptor Antoni Serra, que ens ha deixat recentment, escrivia un article a la seva columna habitual del diari, que titulava “DIGNIDAD” i en el que escrivia el següent: “Sé lo que se ha escrito en la prensa, sólo eso. Nadie me ha hecho confidencias, ni yo he contrastado nada. Me refiero a las acusaciones del hotelero Jaume Moll: el Ajuntament de Sant Llorenç era presuntamente corrupto o sea, se dejaba sobornar. Y todo quisqui oficial callado, excepto dos concejales del PSM (Antoni Sansó y Andreu Femenies), los cuales, ahora, han presentado la dimisión de sus cargos. Sin duda, un acto de dignidad personal y política.
Y la verdad es que actuaciones como ésta no se producen con demasiada frecuencia en la vida pública, pues la democracia se va transformando –lamentablemente- en lo que yo llamo “ley del silencio enmascarado”. ¿Que como se come eso? Pues así: haz lo que quieras, corrómpete, déjate sobornar, decídete por el juego de las apariencias, sé duro y cínico, cuida tu cuenta corriente como sea, pero hazlo de una manera inteligente y camuflada; si te descubren, silba el vals de las olas y niégalo. Porque en una sociedad de nadie (o sea, listillos sin escrúpulos), ¿qué importa la dignidad?
Las altas esferas políticas se han preocupado muy mucho de confundir, en cuanto a influencias y otras corruptelas, a la opinión pública. Lo que importa es el éxito a corto plazo, respaldado por el beneficio económico. Si ganas dinero (no importa el método), eres un buen político. Es así. La sociedad consumista marca las pautas: si te dedicas a la política y no te haces rico (en una o dos legislaturas) es que ¡ay!, eres tonto. ¿Quieren una filosofía más elemental?
Por eso, actitudes como las de Sansó y Femenies ahora en Sant Llorenç, dudo que sean correctamente interpretadas y justamente valoradas. ¿A qué viene un arrebato de dignidad en un mundo de ladillas devoradoras? Pues confieso que a mí aún me impresionan estos gestos… pero este servidor de ustedes, damas y caballeros, es un viejo de los años sesenta. ¡Una raza a extinguir!”.
Més per Sant Llorenç