Entrevista al candidat de «Junts per Sant Llorenç» Francisco Javier Seda

Francisco Javier Seda Rosselló, és el candidat a la batlia de Sant Llorenç des Cardassar pel partit «Junts per Sant Llorenç» Podemos. En Xisco Seda, com és conegut popularment, és presenta per primera vegada com a candidat a la batlia pel seu partit. Va néixer a Palma el 17 de novembre de 1979, casat amb una sollerica i pare de dos fills, na Judith de 20 anys i en Joan Toni de 14. En Xisco resideix amb la seva família des de fa 20 anys a Sant Llorenç des Cardassar. A l’actualitat és funcionari de l’IMAS del Consell de Mallorca. Per a les properes eleccions municipals presenten una llista formada per gent resident a s’Illot, Son Carrió, sa Coma, Cala Millor, i Sant Llorenç.

A les properes Eleccions Municipals, el partit GISCa que encapçalava Mateu Puigrós, no es presenta. Creus que pot ser una oportunitat per a la resta de partits, ja que durant molts d’anys va aconseguir la batlia?
Que sigui o no en Mateu candidat, no modifica gens la manera de veure el dia a dia al nostre entorn. A dia d’avui tant sols a sa costa (Cala Millor, sa Coma i S’Illot ) disposarem de 4 taules formades per quantitat de gent que en els darreres 4 anys han començat a viure a la zona costanera, per motiu de la pressió en el lloguer a altres nuclis pròxims. Volem donar veu a totes les peticions que fins ara es quedaven sense fer, donant resposta als problemes que dia a dia puguin sorgir.

A les passades eleccions el teu partit no va aconseguir poder entrar a l’ajuntament. Com et va afectar?

Dels errors s’aprèn i amb les ganes d’aprendre que ens caracteritza volem capgirar tant les polítiques locals com la manera de gestionar un municipi que depèn de una zona turística madura amb puntes de 45.000 turistes diaris.

Xisco em digueres que eres l’antítesi de la política convencional. Explica’ns aquesta afirmació Xisco?
Entenem la política de forma diferenciada a la resta i com a contrari als altres partits, som a dia d’avui, els únics que no ens hem assegut en cap altre partit a negociar possibles pactes de govern abans de les votacions.

Creus que tenim mancances al municipi?

Mancances al municipi en tenim moltes, des de una nova escola a Son Carrió, i la necessitat d’acabar de forma urgent l’escoleta infantil a Sant Llorenç, i reivindicant un Institut de Secundària dins el terme. Els mercats setmanals es moren per manca de productors i artesans locals. Volem capgirar aquesta tendència fent possible que tots els nous negocis locals siguin ben arribats i que totes les petites i mitjanes empreses puguin disposar el primer any de 0% impostos directes locals (IBI i fems) per potenciar al màxim que es puguin arrelar al nucli i potenciar el comerç local i circular. Volem gent del poble fent feina al poble. A nivell de mobilitat urbana un nucli urbà amb carrils bici i amb préstec de bicicletes on la presència de la gent caminant i potenciant el transport públic sigui una realitat. La instal·lació de carregadors ràpids a tot el municipi així con la instal·lació de plaques solars a tots els edificis municipals serà una aposta clara a la transició elèctrica.

Quines són les propostes del teu partit respecte al turisme?

Potenciar de forma ferma el turisme d’autocaravanes serà un dels eixos a les estacions dels trens tant a Son Carrió com a Sant Llorenç fent de locomotora a tots els negocis pròxims. Serà tan important com potenciar que les platges tornin a ser gestionades conjuntament amb la recollida i gestió de fems i residus de forma directe a través de l’empresa pública del propi ajuntament. Optimitzar tots els recursos funcionarials a tots els nuclis, donant un servei públic de qualitat , que la participació ciutadana sigui real així com els pressupostos participatius i compromesa serà tan important com potenciar que les platges publiques, tornin ser gestionades pel propi municipi, i que després de 40 anys la platja de sa Coma deixi de ser l’única platja de les Illes Balears que no surt a concurs públic i torni a ser dels llorencins serà un dels nostres eixos municipalitzant els serveis comuns com gestió de gandules, neteja, socorrisme. Volem potenciar els horaris flexibles i ampliar les escoletes a la zona costanera perquè els treballadors de la planta hotelera puguin organitzar millor el seu dia a dia.

I pel que respecte a la política pels joves?

Volem un centre de joves a cada nucli que sigui un clar referent amb les polítiques d’inclusió social, cultural i esportiva. Volem donar a tots els esportistes federats sigui l’esport que sigui ajudes directes per poder pagar les seves fitxes federatives. Volem instal·lacions públiques de qualitat i gratuïtes a tos els nuclis com per exemple els camps de futbol, les pistes de pàdel, i com no la piscina municipal. Pels joves i pels esportistes en general tenguin l’edat que tenguin.

El teu partit estaria a favor de les Juntes Municipals o de Districte que permeten la participació ciutadana?

Sí, estam d’acord en formar Juntes Municipals ho districte per potenciar la participació ciutadana a més a més, demanarem que tots els plens es gravin i es publiquin a la pàgina web de l’ajuntament perquè qualsevol persona, pugui veure en tot moment que han votat els partits. Volem donar un servei públic de qualitat, i que la participació ciutadana sigui real i compromesa.

Moltes gràcies Xisco, vols afegir res més?
Senzillament dir que volem fer una política senzilla però a la vegada vàlida i correcte per tothom. Tot això és tan sols una pinzellada de moltes altres coses que ens envolten al cap. Tots els que formen part de la llista ens presentem amb ganes i tenim els pilars que representaran a cada nucli de població que són: de s’Illot en Fernando Sánchez; Son Carrió, Maria Garrido; sa Coma, Helena Silvan; de Cala Millor, Alicia Ramírez; i de Sant Llorenç, jo mateix , Xisco Seda. Dit això, juntament amb la resta de components de la llista, ens presentem amb les ganes i la il·lusió de un projecte de futur, aquí ens teniu.


La llista que presenta el partit Unidas Podemos a Sant Llorenç Llorenç des Cardassar està formada per:
1. Francisco Javier Seda Rosselló
2. Alicia Ramirez Cabeza
3. Helena Silvan de Aviles
4. Sitxo Parejo Manzano
5. Fernando José Sanchez
6 . Carolina Parejo Muñoz
7. Mª Carmen Garrido Cano
8. Bernat Brunet Ginas
9. Miguel Joan Piñol Santandreu
10. Magdalena Gelabet Horrach
11. Antoni Mayor Nebot
12. Celia Bermell Cercos
13. Serafi Lliteres Maçanet.

7 pensaments a “Entrevista al candidat de «Junts per Sant Llorenç» Francisco Javier Seda

  1. Els tres nuclis ja tenen centre jove, la platja de sa coma es va dur al jutjat es va perdre el contencios contre el govern central, els esportites ja reben subvencions individuals…. Opinau ido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.