La Comandància General de Balears redefineix el Pla Vigilant Balear

Al juny de 2016, la Comandància General de Balears va presentar el seu Pla Vigilant Balear als mitjans de comunicació. Aquest pla consistia en la vigilància, per part de tropes de l’Exèrcit de Terra, de llocs sensibles de l’Illa on es poguessin produir incendis, aprofitant les activitats habituals que es duen a terme per les unitats i amb la idea d’ampliar el radi d’actuació en col·laboració amb les institucions civils per millorar i preservar el medi ambient. Era un pla dissenyat per fer-se entre els mesos de maig i octubre i centrat en la prevenció d’incendis i protecció del medi ambient.
La integració al Comandament de les Canàries, així com la participació de la COMGEBAL en l’esforç de les missions assignades a l’ET, suposa una modificació en l’enfocament i l’aproximació de l’estudi i l’ocupació de les capacitats de la Comandància pel que fa al suport a Autoritats Civils, afegint a la participació en la protecció del medi ambient i manteniment d’instal·lacions, les de presència a totes les illes de l’arxipèlag balear, més si cal tenint en compte que es troba sota la influència dels fluxos migratoris de naturalesa irregular aprofitant la seva relativa proximitat als països del sud de la conca del mediterrani. Així, el pla integra les relacions institucionals, el coneixement de l’entorn, la presència i la vigilància als espais de sobirania, la contribució a la protecció civil i seguretat ciutadana.
L’execució del pla, es duu a terme, per una banda, mitjançant la participació en activitats de caràcter institucional, per altra banda, amb marxes a peu i motoritzades, exercicis de lideratge d’entitat secció i destacaments permanents o periòdics en determinades instal·lacions militars i finalment i si escau, amb el planejament operatiu
Amb aquesta nova orientació, el Pla Vigilant Balear passa a ser un pla permanent de la COMGEBAL, estant actiu tot l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.