Una dotzena de llibres de l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet seràn reeditats els propers anys

Al llarg d’aquests propers quatre anys (2024-2028), una dotzena de llibres de l’escriptor, periodista i historiador Rafel Ferrer Massanet (1929-2006) tornaran a ser reeditats en un ambiciós projecte editorial. Parteix en format fascimil. L’objectiu és donar una nova vida a aquestes obres, ja que la majoria daten de les dècades dels seixanta, setanta i vuitanta del segle passat i actualment estan descatalogades. Alguna d’aquestes reedicions veuran la llum gràcies a una nova editorial manacorina: Es Cau edicions.
Rafel Ferrer Massanet va publicar més de mig centenar de llibres, la majoria de narrativa i de recerca històrica. A més van ser milers els seus treballs periodístics que van veure la llum majoritàriament a la revista Perlas y Cuevas, revista que va dirigir fins que es va jubilar el 1996. Va destacar, també, com a lletrista de cançons que van ser molt populars a la dècada dels seixanta i que en formaven part del repertori de Els 5 de l’Est. Ferrer Massanet va ser, a més, conferenciant, pregoner, prologuista i un dels pioners a abordar en tema de la guerra civil al llevant mallorquí en uns anys (dècada dels vuitanta), on aquest tema era encara tabú. En aquest camp va escriure per a Perles i Coves els serials sobre el capità Alberto Bayo i el Comte Rossi, treballs que han servit de base de partida per a altres historiadors.
Algunes de les obres de Ferrer Massanet que seran reeditades en aquests propers quatre anys seran, entre d’altres, “Bona nit, amor” (1965), “La tia Antònia i la mar gran” (1973), “Síndrome de Capricorni” (1975) ), “Plagueta de pèrdues” (1977), “Saluet: petita història d’un home vell” (1978), “Manacor, de la pedra a la paraula” (1980), etc. Recordar que dues de les seves obres més populars “Llegendes manacorines” i “Tríptic famoso de curanderos manacorins” ja van ser reeditades el 2022 per Nova Editorial Moll. Un altre dels llibres que ja es prepara i que apareixerà a finals del 2024 serà “Rafel Ferrer Massanet i els seus amics”, un treball col·lectiu amb gairebé mig centenar de firmes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.