Antoni Soler Esteve, un pistoler llorencí

Antoni Soler Esteve va esser un llorencí que va viure entre 1882 i 1920. Després d’una infància i adolescència en què va destacar com a lladre, va passar els dos darrers anys de la seva vida a Barcelona com a mà dreta, primer de l’expolicia Manuel Bravo Portillo i després de Rudolf Stallmann, conegut com ‘El Baró König’. Ambdós dirigien una banda de pistolers al servei de la patronal, amb l’encàrrec d’apallissar i en alguns cassos assassinar sindicalistes de la CNT, a més de provocar aldarulls a la Ciutat Comtal, durant els anys anomenats ‘del pistolerisme’. Pel seu origen, a Soler se’l coneixia com ‘El Mallorquí’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.