Presentació del llibre Antoni Soler, ‘El mallorquí’ (1882-1920). Biografia d’un pistoler

Dilluns, 14 d’agost de 2023, a les 20 hores, a l’Espai 36, tindrà lloc la presentació del llibre de Josep Cortès Servera, “Antoni Soler, ‘El mallorquí’ (1882-1920) Biografia d’un pistoler.

Antoni Soler va néixer a Sant Llorenç, fill d’Antoni Soler i Francisca Esteva. Durant la seva infància i adolescència  es ficà en múltiples embolics, entre ells els robatoris. L’any 1919 el trobam a Barcelona com a pistoler a sou de la patronal barcelonina a les ordres de Manuel Bravo Portillo, primer, i, després, del baró König, per apallissar i assassinar sindicalistes de la CNT. Sembla que fou el responsable de l’assasinat, el mes de juliol de 1919, de Pau Sabater, president del sindicat de Tintorers de Barcelona. Soler sofrí un atemptat, el desembre del mateix any, a resultes del qual fou ferit. Morí d’una ganivetada que li clavà Orentino Martínez, el 12 de juny de 1920, en un vaixell que anava a Cuba poc abans d’arribar a l’Havana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.