25 anys en marxa. Sant Llorenç, Son Carrió, sa Costa, Flor de Card i Card.cat en marxa pel Tren de Llevant

Amb aquest article encetam una sèrie de publicacions sota el títol 25 anys en marxa. També hauríem pogut triar un títol més contundent, com 25 anys de reivindicacions fallides” o “La història d’un fracàs col·lectiu”, però ja està bé així. Tal volta qualque dia serà possible i els nostres somnis es faran realitat.

La Plataforma pel tren de Llevant vol organitzar un seguit d’actes per tal de recordar tot allò que ha fet, tot allò que ha passat al llarg d’aquests vint-i-cinc anys. Sense retrets. Ho hem tengut a tocar en més d’una ocasió. No ha estat possible. Una llàstima! Per tant no hi ha res a celebrar, sí a rememorar, a recordar cada una de les vuit marxes així com tantes accions que s’han fet i que aquestes pàgines en deixaren constància.
Flor de Card  prengué part d’aquest moviment. Com la resta de revistes de la comarca apostà pel tren. Fou un moviment de dalt a baix. Que sorgí de la gent, dels Joves de Llevant, i on, posteriorment, s’hi afegiren els polítics. Seria bo recordar quantes vegades al llarg d’aquests vint-i-cinc anys els consistoris aprovaren mocions a favor del tren.

La Plataforma pel tren de Llevant anunciarà dia 12 de setembre els actes a fer per tal que la història pugui ser llegida i entesa. Ens han demanat suport i nosaltres, com a Card.cat,  hi participarem Les cròniques i manifests d’abans del 2000 tenen una actualitat i vigència esfereïdora.

Entrevistarem als protagonistes. De Sant Llorenç i de tota la Comarca. Tornarem a publicar allò que es publicà. També fotografies. Vosaltres també podeu dir la vostra a través d’escrits que recordin la vostra participació. Si teniu fotografies de les diferents marxes ens les podeu fer arribar a editors@card.cat

Per començar aquesta és la crònica de la primera marxa pel tren de Llevant que es va fer al número 252 de FLOR DE CARD. Llavors el lema era Tren SÍ.

 

 

Un pensament a “25 anys en marxa. Sant Llorenç, Son Carrió, sa Costa, Flor de Card i Card.cat en marxa pel Tren de Llevant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.