Presentació del llibre FOSCA NEGRA

Dissabte, 7 d’octubre, a les 19,30 hores, a l’Espai 36  es presentarà el llibre FOSCA NEGRA de Joan Tomàs Martínez Grimalt. Aquest poemari va ser el guanyador del Premi Jocs Florals de Barcelona 2023.

L’acte, organitzat per l’Obra Cultural Balear, amb el suport de l’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar,, serà presentat per Andreu Matamalas i el llibre i l’autor seran presentats per Antoni Riera Vives.

Fosca Negra ha estat editat per edicions La Breu que descriu l’obra poètica de Joan Tomàs Martínez Grimalt com : “Poesia turbulenta que augura una apocalipsi fulgurant, tràgic i bell. En un cant, que podria ser el d’una sibil·la del segle XXI”.

Grills

Abans dels primers mots

Abans dels primers mots on era la paraula?
No romania enclosa
a les rels ufanoses

de les antigues molses
ni al miceli isard
dels fongs més primitius. Raïa al regne atàvic

on res tenia forma,
ni nom, ni adjectiu. Mes l’art inconegut dels ressorts de la glotis en va fer consciència.

I tot el que abans era sols fou anomenat.

Joan Tomàs Martínez Grimalt (Palma, 1984). és llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Història Comparada i doctor en Arts Escèniques, investigador del moviment obrer i de la història social del teatre. Membre de la Companyia Corcada Teatre amb la qual ha estrenat diversos espectacles com a dramaturg. Al marge de l’esmentada companyia, també ha estrenat altres obres com CendresCartografia de l’exili o Comviure, conjuntament amb Joan Fullana i Diego Ingold. Com a guionista ha treballat a la 3a temporada de la sèrie Mai neva a Ciutat i a la minisèrie Llim. Com a poeta ha publicat Els JornsPoètica dels plaersObagues i solanes i Epigramari i ha participat en les antologies col·lectives Pedra Foguera, Joves narradors de Mallorca i Ningú no ens representa. Poetes emprenyats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.