Creació de la Taula Local contra les violències masclistes

El passat dia 3 de novembre l’Ajuntament de Sant Llorenç va aprovar per unanimitat la creació de la Taula Local de Coordinació per a l’abordatge de les violències masclistes a proposta del Batle, Jaume Soler i de la regidora d’Afers Socials, Catalina Ferrer. 

La Taula Local de Coordinació per a l’abordatge de les violències masclistes és un instrument operatiu de treball en el qual estan representats els diferents àmbits professionals que, dins el municipi, estan implicats directament o indirectament en la lluita contra la violència masclista amb l’objectiu de coordinar i optimitzar totes les actuacions que s’engeguin per a tal fi.

A través de la coordinació inter-municipal i supra-municipal, és a dir, la coordinació entre les diferents administracions públiques, organismes i professionals dels diferents àmbits d’actuació competents i responsables en matèria de detecció, prevenció, atenció i tractament de les situacions de violència masclista, es pretén potenciar un major ajust entre les necessitats de les víctimes de la violència masclista i els serveis oferts per les institucions.

Aquesta estratègia local impulsada per l’Institut Balear de la Dona i liderada en aquest cas per l’Ajuntament de Sant Llorenç  dona compliment al mandat legal previst en les lleis 1/2004, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere; 11/2016 d’Igualtat;  4/2009, de Serveis Socials de les Illes Balears i a 7/1985,Reguladora de les Bases del Règim Local. 

La Taula es concep com un instrument de treball dinàmic i per això la seva configuració pot canviar segons les necessitats que es vagin detectant i les propostes de millora que es vagin aportant en el curs del seu funcionament.

Durant aquesta propera setmana comunicarem l’acord a les entitats i persones interessades. 

Finalment, des de l’Equip de Govern traslladam el nostre agraïment als membres de l’oposició, que formaran part de La Taula, pel seu vot unànime, el que demostra que tots anam a la una en la lluita contra les violències masclistes. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.