El mestre Rodrigo Rodriguez va celebrar un concert de Música del Japó, flauta Shakuhachi a la Fundació ACA de Palma

El passat dissabte 4 de novembre a les 19.30 hores, el mestre Rodrigo Rodriguez va presentar per primera vegada a la Fundació ACA de Palma, un concert de música tradicional Japonesa amb el Shakuhachi, un instrument que té 800 anys d’història al Japó.
El Shakahuchi, a diferència de la tradicional flauta travessera, se subjecta verticalment com una flauta dolça. Austeres i meditatives a la seva naturalesa, les peces honkyoku que integren el programa d’aquest concert, van ser compostes anònimament i transmeses mitjançant oralitat pels monjos budistes Zen al Japó, des de fa més de cinc-cents anys.

Rodrigo Rodríguez és un músic de shakuhachi i productor musical reconegut mundialment. Pertany a un llinatge de shakuhachi fundat pel músic Kohachiro Miyata, un dels líders de música tradicional al Japó. La flauta shakuhachi durant el període Nara (segle VIII) va ser introduïda a Japó des de Xina. Al començament es va utilitzar per a la música cortesana gagaku. A principis del període Edo, durant el segle XVI, els komuso, grup de monjos itinerants budistes Zen, van desenvolupar una pràctica de meditació sonora (Suizen).

Rodrigo Rodriguez, va néixer a Argentina. És un músic internacionalment reconegut i compositor. Quan tenia 8 anys els seus pares van emigrar a Mallorca, residint a sa Coma. Rodrigo estudio música clàssica i contemporània a Palma de Mallorca.
Posteriorment va decidir seguir la seva formació a l’estranger (Tòquio), principalment al Japó amb el celebre mestre i compositor Miyata Kohachiro.
L’àmplia trajectòria professional de Rodrigo reafirma la seva posició com un dels artistes de flauta shakuhachi més talentosos a actualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.