Rodrigo Rodríguez va celebrar un concert de música japonesa amb flauta Shakuhachi a la Fundació ACA de Palma

El dissabte 4 de novembre, Rodrigo Rodriguez va presentar per primera vegada a la Fundació ACA de Palma, un concert de música tradicional Japonesa amb el Shakuhachi, un instrument que té 800 anys d’història al Japó.
El Shakahuchi, a diferència de la tradicional flauta travessera, se subjecta verticalment com una flauta dolça. Austeres i meditatives a la seva naturalesa, les peces honkyoku que integren el programa d’aquest concert, van ser compostes anònimament i transmeses mitjançant oralitat pels monjos budistes Zen al Japó, des de fa més de cinc-cents anys.

Rodrigo Rodríguez és un músic de shakuhachi i productor musical reconegut mundialment. Pertany a un llinatge de shakuhachi fundat pel músic Kohachiro Miyata, un dels líders de música tradicional al Japó. La flauta shakuhachi durant el període Nara (segle VIII) va ser introduïda a Japó des de Xina. Al començament es va utilitzar per a la música cortesana gagaku. A principis del període Edo, durant el segle XVI, els komuso, grup de monjos itinerants budistes Zen, van desenvolupar una pràctica de meditació sonora (Suizen).

Rodrigo Rodriguez, va néixer a Argentina. És un músic i compositor reconegut internacionalment. Quan tenia 8 anys els seus pares van emigrar a Mallorca, residint a sa Coma. Rodrigo va estudiar música clàssica i contemporània a Palma de Mallorca.
Posteriorment va decidir seguir la seva formació a l’estranger (Tòquio), principalment al Japó amb el celebre mestre i compositor Miyata Kohachiro.
L’àmplia trajectòria professional de Rodrigo reafirma la seva posició com un dels artistes de flauta shakuhachi més talentosos actualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.