Cosetes d’Ajuntament

Ja ho diuen que a darrere la Sala, si un vol, no acaba mai les feines. Saps que n’hi ha de coses a arreglar, gestionar, modificar… però ja se sap, passa a passa.. Per un si cas, nosaltres des d’aquí en recordarem algunes… de fetes, per fer i per millorar.

LA GESTIÓ DELS MOIXOS

Si no bastaven, com dèiem, la gran quantitat de tasca que hi ha per fer a l’Ajuntament, el Govern estatal els n’hi ha ficada una altra: la gestió dels moixos de carrer. Ara resulta  que amb la nova Llei de benestar animal el ajuntaments hauran d’identificar, castrar i vacunar tots els moixos de carrer que no tenen amo. Ja s’hi posen posar, idò, que n’hi ha a voler per Sant Llorenç (ara me ve al cap, per no anar més enfora, la colònia que s’ha format a la Punta de n’Amer, segurament gens aconsellable per l’ecosistema del lloc)  i fins i tot poden crear una una nova brigada amb aquesta tasca específica. Ja me puc imaginar el nom: Brigada felina, a semblança de la famosa Patrulla canina televisiva. I algun d’aquests alemanys tan propensos a dur-los menjar i beure s’hi podrien adherir també. Enllaç a la notícia: Ultima Hora.

Foto de la revista Cent per Cent.

SENYALS DE TRÀNSIT TAPATS

No sé si més envant  se faran utilitzar; si ha estat una despesa més inútil que ara tanmateix ja no s’usarà… però estèticament no crec que tenir aquests senyals tapats a la carretera d’Artà  a l’estil de Guantánamo, sigui el més adequat. Fa com a por i tot… Potser s’haurà de prendre una decisió: ser  o no ser, aquesta és la qüestió primordial per aquests senyals i actuar en conseqüència.

Els senyals de trànsit mencionats

25-N

A priori i a setmana vista, molt atractiu i variat sembla el calendari d’actes per celebrar el 25-N (Dia internacional de l’eliminació de la violència contra les dones): conferències, concerts, contacontes, minut de silenci, homenatge a les víctimes amb la col·laboració dels centres joves del municipi (que és on s’ha de fer més feina, en aquest sentit)… La veritat, pinta molt bé, i aprofitam l’avinentesa a l’Ajuntament perquè ens faci arribar el calendari d’actes per penjar-ho i fer-li així la promoció que es mereix. I ja que demanam, no crec que sigui demanar la lluna en un cove, pregar que ens facin arribar els pressupostos, que es van aprovar al darrer Ple, perquè els nostres lectors puguin saber quins diners destinarà l’ajuntament a cada cosa. I si damunt aquests pressupsotos cada partit polític (de l’equip de govern i de l’oposició) ens els vol explicar o donar el seu punt de vista, ja estaríem més contents que unes pasqües.

PD: Ja sé que demanam molt, però qui no plora no mama.

11 pensaments a “Cosetes d’Ajuntament

 1. De moment al darrer ple fan passes enrera respecte a l’utilització de vehicles no contaminants:

  – llevant la bonificació a l’impost de circulació dels vehicles elèctrics

  – posant un preu abusiu als carregadors públics pagats amb diners europeus!!

  Qui ha decidit el preu? Un suposat enginyer que deu ser Déu perquè el que diu va a misa. Cotxe elèctric segur que no en té i es deu pensar que pagarem a 0.33 per carregar a 7kw quan als privats paguem 0.45 per carregar a 50kw!!

  Primer municipi que aposta per vehicles vells i contaminants!!! Enhorabona!!!!

 2. I encara t’has deixat, Pau, el tema de la llengua. ¿Saps que els menús del centres de Tercera Edat de Sant Llorenç i Son Carrió -per cert ben divergents en quan a preus- sols informen en llegua castellana?. I tot malgrat del Reglament de Normalitzacií Lingüística de 1988 on una de les finalitats és “Promoure l’ús del català en tot els àmbits de la vida del municipi”

  • A Sant Llorenç poble la situació de la retolació en català es patètica, crec que només hi ha dos comerços que rotulen en català (carnisseria i Olimpic), inclús n´hi ha que ja ni estàn dirigits cap als locals, i un altra bar la setmana passada oferia “variados” de “frito de mallorquin” (—).

  • Els preus dels centres de la tercera edat de Sant Llorenç i de Son Carrió fa anys que són divergents, no és cosa del darrer mig any. Pel que fa al tema de la llengua, tres quarts del mateix. En tot cas, són dos temes en els que ja feim feina i que intentarem solucionar tan prest com sigui possible.

 3. Benvolgut Pau,
  pel que fa al tema del 25N, dia 26 d’Octubre et vaig enviar, a tu i a tots els presidents i presidentes de les entitats locals, una invitació oficial en què et convidava, en nom meu i de l’Ajuntament, a participar als actes del 25N en particular a la concentració que tindrà lloc divendres dia 24 a les 19:00 a la Plaça de l’Ajuntament en memòria de totes les dones víctimes de la violència de gènere. Pel que fa al programa d’actes, ja que no vaig obtenir resposta al missatge de correu electrònic, te’l vaig enviar dilluns dia 13 per whatsapp

   • Gràcies per contestar Catalina i enhorabona pel programa d’actes del 25-N, em sembla molt interessant. Efectivament vaig rebre la invitació i en cap cas me queixo de no haver-la rebuda. De fet, a l’article no me queixo de res del 25-N, només deman el programa d’actes per publicar-ho i fer-li promoció perquè el trob molt gustós (com deix clar a l’article). I com que no estava al nostre correu oficial de la revista (editors@card.cat) i cap editor de guàrdia aquesta setmana no l’havia posat, pensava no el teníem.
    Però pareix que sí que estava al meu whats app personal, així que les meves disculpes. Aquesta setmana he tengut molt de trull amb l’estrena de les obres de teatre (les promocionava) que vaig fer i a més feia els anys així que devia ser un d’aquests dies que després de la feina tenia 170 missatges, així que se me degué passar per alt. Demà, a primera hora, ho publicaré ben gustós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.