“A banda de ser un club esportiu també tenim la intenció de fer poble”

Si un esport ha agafat força aquests anys al nostre municipi ha estat el pàdel. Per això segurament s’han construït pistes municipals a cada localitat (Son Carrió, Sant Llorenç i Sa Coma)  per poder-lo practicar (pocs esports en poden presumir d’això) i és dels pocs esports que a partir d’ara també comptaran amb dos clubs. I és que fa poc es va fer la festa d’inauguració del nou Club  Pàdel Sant Llorenç i això ens ha servit d’excusa per entrevista-.los i donar-los a conèixer a la nostra revista:

1. Una inauguració d’un club esportiu de pàdel amb un tot “tardeo”… és com a mínim un fet insòlit. No ho trobau?

Per contestar aquesta pregunta ens hem de remuntar a finals d’agost, quan vam tenir una reunió amb el batle per presentar el club a l’Ajuntament i fer el registre adient. En aquest moment el batle ens va demanar i animar que ens havíem de presentar en societat. Crear un club esportiu duu el seu procés i fins ara no havíem trobat moment per poder fer aquest acte d’inauguració del club. El propòsit era celebrar la creació del club i vam considerar que la millor manera era convidar el poble, família i amics a menjar coca i beure aigua en un entorn acollidor, senzill i festiu.

A banda de ser un club esportiu també tenim la intenció de fer poble.

Imatge de la festa d’inauguració del club.

2. I si se pot dir… quants diners vau recaptar? A què els destinareu?

A banda de convidar a menjar i beure vam fer tassons reutilitzables per consciència amb el medi ambient i també vam oferir altres begudes a preus molt populars amb la intenció de poder pagar les despeses de la festa com: menjar, beure, lloguer de wc, lloguer equip de música, lloguer de màquines de granissada i cervesa… Ho vam aconseguir! Amb el que vam recaptar i gràcies a l’aportació de molts de col·laboradors i patrocinadors vam poder dur a terme la celebració de la inauguració.  No ha quedat massa benefici però de moment podrem comprar pilotes i material esportiu que encara ens fa falta.

 3. Amb aquest ja són dos els clubs de pàdel al municipi. Sou conscients que sou l’únic esport, si ara no me falla la memòria, amb dos clubs al poble? Hi haurà lloc per ambdós?

Actualment al municipi hi ha diferents clubs esportius i alguns tenen representació a diferents nuclis de població, com pugui ser a Sant Llorenç els Malalts de Turmell i  a Son Carrió ses Paparres, que comparteixen el mateix esport.  Nosaltres creiem que no hi ha d’haver cap problema per compartir les instal·lacions, ja que l’interés és comú, practicar l’esport de pàdel. Igualment passaria si ara hi hagués un club de bàsquet (tant de bo fos així), en aquest cas també hauria de compartir les instal·lacions amb el nou club de Volei.

4 La pregunta que molta gent es farà és per què no vos heu ajuntat amb l’altre club. Quina és la raó? Hi havia divergències en alguns temes?

Nosaltres hem creat un club perquè creim en una gestió esportiva i també local, ens agrada fomentar l’esport i poder col·laborar amb el poble.

5. Quins són  els vostres objectius principals com a institució? 

 Els nostres objectius com a institució són:  fomentar la pràctica de l’esport del pàdel, fomentar les competicions internes socials entre els membres del club, participar de l’esport a nivell federat, participar en actes esportius i socials relacionats amb el municipi.

Logo del club

6. Hi tendran cabuda esdeveniments com ara  tornejos per a adults i infants o escola de pàdel?

El club just acaba d’arrencar amb un total de 30 persones, formant dos equips masculí i femení i de moment competim a nivell federat. Com hem dit anteriorment, fundar un club no és tasca senzilla i de moment la intenció és iniciar amb 2 equips federats i col·laborar amb el poble; per això no descartam poder dur a terme tonejos, diades…

Referent a l’escola de pàdel de moment no entra dins els nostres pensaments ja que ja n’hi ha una de creada i cobreix les necessitats municipals de les activitats extraescolars.

7. Abraçau tot el muncipi o vos centrau només en el poble de Sant Llorenç?

El club és del poble de Sant Llorenç, gestionat per llorencins, abraçam tot el municipi i tothom és ben rebut.

8. Com vos organitzareu amb l’altre club pel tema lloguer de pistes, celebració de tornejos i altres esdeveniments? 

Sempre des del diàleg i comprensió entenem que hi pot haver una bona convivència.

De moment nosaltres ens hem adaptat a la seva disponibilitat, és a dir, quan vam crear el club per trobar hores d’entrenament ens vam adaptar a les hores disponibles no utilitzades per l’altre club.

Som dos clubs que compartim les mateixes instal·lacions i entenem que pel bé del poble i el pàdel ambdós hem de fer el possible perquè les coses funcionin, per exemple nosaltres ja hem cedit un dia d’entrenament perquè es pugui dur a terme una diada que ofereix l’altre club i segurament per part de l’altre club tampoc hi haurà cap inconvenient si en alguna ocasió la situació és a la inversa.

9. Quins és la vostre Junta Directiva i quins càrrecs ocupen?

La junta del club està formada segons marca la normativa amb representació de: presidenta, vicepresidenta, secretari, tresorera i vocals. Tot i que funcionam de manera conjunta algú havia d’ocupar els llocs i amb el mateix ordre l’ocupen: Constança Pont, Clàudia Soler, Mònica Valero, Joana Umbert, Aina Maria Estelrich, Xavier Gil, Jeroni Roig.

10. Quins són els principals punts de funcionament del vostre estatut?

Com ja hem dit abans. hi ha d’haver una junta i algú l’ha d’ocupar però creiem amb la gestió compartida i amb la transparència i per tant,  tot i que els membres de la junta som els que gestionam i organitzam, també procuram que tots els membres del club es sentin part del mateix, per això tot els jugadors tenen veu i vot i intentam treballar de manera col·laborativa. Hi ha participació activa de tots els membres en les preses de decisions com per exemple tria d’equipatge, logo del club, col·laboradors i patrocinadors…i també hi ha repartiment de tasques com pugui ser la gestió de les xarxes socials, gestió de tallatges i estampacions d’equipatges… Per altra banda hi ha total transparència econòmica de la gestió del club amb els membres que el formen.

11. Ha col·laborat l’Ajuntament d’alguna manera en el naixemanet d’aquest nou club? Esperau que vos pugui ajudar en alguna cosa?  

Des del primer moment ja vam tenir una bona acollida per part del Batle com ja hem dit a la primera pregunta, també  la regidora d’Esports i el tècnic d’Esports. De moment només tenim paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament per l’acollida i també volem agrair a la brigada per la seva ajuda el dia de la inauguració.

Tot i així val a dir que encara no hem rebut cap subvenció ja que fins l’any que ve no hi ha partides pressupostàries. Per això de moment sobrevivim amb les aportacions dels patrocinadors i col·laboradors.

12. Voleu afegir res més?

Abans d’acabar amb l’entrevista volem fer una menció especial a tots els nostres patrocinadors: Can Pedro, Santandreu Sureda, Son Colom, s’Estanyol, Perla del Mar, Sa Verga, Transports Pep Soler, Xisco Brunet i El Porron, que s’han implicat com mai haguéssim pogut esperar, així com la col·laboració de molts negocis i comerços que ens van ajudar a fer possible la inauguració. Gràcies a ells hem pogut iniciar el club.

També volem agrair  a tot el poble l’acollida que ha donat al  nou club, estam molt contents d’haver iniciat aquesta nova aventura.

La junta directiva del club pàdel Sant Llorenç.

Alguns del valents que han tirat envant el club.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.