Cronologia de 2023

15 febrer.- Es presenta a l’Espai36 el projecte de la futura residència de Sant Llorenç, elaborat per l’UTE integrada per Natalia Clúa, Jaime Clúa i CLS Clúa Longas Arquitectos (Card).

20 febrer.- S’inaugura la remodelació de la Unitat Sanitària de Sant Llorenç (Card).

23 març.- El Govern Balear, a través de les empreses Aranzadi i Atics, inicia les excavacions a la platja de sa Coma, per intentar trobar restes dels milicians morts a la Guerra Civil. El resultat és infructuós (Card).

19 abril.- Antoni Riera Melis és nomenat Fill Il·lustre de Sant Llorenç (Card).

2 maig.- L’Ajuntament concedeix la Medalla d’Or de la vila a la Banda de Música de Sant Llorenç, en el 50è aniversari de la seva recuperació (Card).

10 maig.- Joan Tomàs Martínez Grimalt, fill dels residents a Sant Llorenç Tomàs Martínez i Francisca Grimalt, guanya el Premi de Poesia als Jocs Florals de Barcelona (Ara).

28 maig.- Eleccions municipals, amb els següents resultats: PP: 1.011 vots, 4 regidors); PSOE: 965 vots, 4 regidors; Gent per sa Coma-Cala Millor-s’Illot: 572 vots, 2 regidors; UICa: 398 vots, 1 regidor; X Balears: 244 vots, 1 regidor; MES: 212 vots, 1 regidor (Card).

1 juny.- Després de 12 dies de treball a la fossa de sa Torrenova, els equips d’Aranzadi i Atics localitzen les restes de nou milicians, enterrats als afores del que fou un hospital de sang durant la Guerra Civil (Govern Balear).

6 juny.- Durant els dies 6, 7 i 8 de juny les proves de sel·lectivitat es fan a l’Espai36 de Sant Llorenç (Card).

9 juny.- S’inauguren els nous arxius municipals, a ca ses Monges. L’arxiver és Bernat Font (Card).

15 juny.- Margalida Llinàs Vives, de Son Carrió, coneguda com madò Margalida de sa Clova, compleix cent anys (Card).

17 juny.- Jaume Soler Pont, del Partit Popular, és elegit batle de Sant Llorenç, amb el suport dels dos regidors de Gent per sa Coma-Cala Millor-s’Illot i el d’Unió Independent de Son Carrió (Card).

28 juny.- La premsa anuncia que el youtuber llorencí Miquel Montoro participarà en el programa/concurs “El tros,” que s’emetrà a TV3 (Diario de Mallorca). També participa en la pel·lícula “Es gegant des Vedrà i altres rondalles” d’Héctor Escandell (Ara Balears).

14 agost.- Jaume Claret presenta el llibre de Josep Cortès “Antoni Soler, el Mallorquí. 1882-1920. Biografia d’un pistoler”, a l’Espai36 (Card).
22 agost.- La llorencina Catalina Melis Ferrer compleix 100 anys ( Card).

22 agost.- La premsa publica que el llorencí Tomàs Amer Estarellas és el nou director general de l’Institut Balear de la Joventut (Card).

24 setembre.- Per reivindicar la reimplantació del tren de Llevant i commemorar el quart de segle de la primera Marxa, la Plataforma del Tren de Llevant organitza una marxa testimonial des de Son Carrió a Son Servera. L’acte compta amb el suport de diverses associacions excursionistes, d’Amics del tren i de la premsa local de la zona (Card).

11 novembre.- Es presenta un nou club de pàdel: el Club Pàdel Sant Llorenç, que compta que equips masculí i femení. La presidenta és Constança Pons (Card).

3 desembre.- Francisca Grimalt presenta el llibre de haikus “Camins i caus” a l’Espai36, dins la col·lecció Es Pou Vell, en una vetlada organitzada per Guillem Pont que compta amb la projecció d’imatges d’obres de Felip Forteza, la música per a guitarra de Miquel Grimalt i la lectura de poemes per part d’Antònia Santandreu i l’autora (Card).

6 desembre.- Acaba la primera part de l’excavació de la fossa del cementiri de Son Carrió, sense haver localitzat restes dels milicians morts durant la Guerra Civil (Card).

11 desembre.- Gràcies a l’impuls que Tomàs Martínez va donar amb el seu llibre sobre les neules, la catedral de Barcelona exposa una decoració nadalenca a base d’aquest producte, fabricades per neulers de Mallorca, una tradició que s´havia interromput els darrers 200 anys.

22 desembre.- Els doctors Antoni Mas (UIB), Antoni Ortega (UNED) i Pau Alcover (UIB) presenten a l’Espai36 el llibre sobre Antoni Riera Melis, que ha editat l’Ajuntament en motiu del seu nomenament com a Fill Il·Lustre de Sant Llorenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.