Entrevista a Emilia Díaz-Asensió, regidora de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Emilia Díaz-Asensió, a la passada legislatura, va formar part de l’equip de govern del partit GISCa, que va presidir Mateu Puigrós. A les passades eleccions municipals de 2023, encapçalo la llista del nou partit “Gent per Sa Coma, Cala Millor i S’Illot”, i en base a un acord programàtic del seu partit entre el Partit Popular i Unió Independent Carrionera forma part de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar.
Emilia va assumir les competències de 1a Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, i a més és regidora de Correu Electrònic, Policia Local, Protecció Civil, Festes de sa Coma i Direcció i neteja de les instal·lacions municipals.

– Emília. què va ser el més difícil a l’hora de pactar amb el Partit Popular per formar part de l’actual equip de govern?

El pacte amb el PP va ser relativament fàcil. Els tres grups que vam formar part de l’equip de govern teníem clar quines eren les nostres condicions i des del minut un va haver-hi acord. Les peticions dels tres grups eren totalment raonables, adequades a la situació i característiques de cada membre. Per tant, la dificultat més gran rau en poder tirar endavant tots els projectes, atès el seu volum. Però hi ha voluntat de treball, que és allò important.

– El teu company de partit de partit, Miguel Domínguez, va assumir Serveis Generals. Hi ha una bona entesa entre tots dos?
Miguel Domínguez, és indiscutible, fa anys que ens coneixem i ja havíem col·laborat a AMIPA. És un treballador incansable que ha agafat les regnes de la regidoria i hi està implicat al 100%. Totes les decisions que es prenen pel que fa a la costa es fan en equip i seria impossible fer bé la feina si no hi ha comunicació ni criteris comuns.

– Sa Coma i Cala Millor estan actualment en obres. Quins projectes s’estan executant en aquests moments?
Tenim la zona de costa ‘potes a dalt’. S’ha començat la primera part de la reforma de l’avinguda de Savines, tan necessària, tots sabem els problemes que sorgeixen quan plou. Alhora, també han començat les reformes de la plaça de s’Estanyol i els tres primers carrers transversals de Cristòfol Colom, tots ells necessaris a la zona. Es tracta d’una zona turística que requereix una actualització de serveis de clavegueram o punts de càrrega elèctrica, que hem acompanyat d’una millora estètica per revalorar els negocis locals.

– Quin és el projecte de més envergadura que esteu duent a terme actualment?
.A nivell municipal, hi ha diversos projectes que s’han posat en marxa. No sabria dir quin és més important, atès que tots són necessaris. Però cal destacar que a nivell educatiu, s’ha posat en marxa la renovació del col·legi CEIP Sant Miquel a Son Carrió i l’ampliació de les escoletes a Sa Coma i San Lorenzo. En altres àmbits s’estan duent a terme licitacions per a la posada al dia dels contractes de servei municipals com ara la neteja viària i la recollida de residus entre d’altres. Hi ha més de trenta projectes de més a menys envergadura, uns a punt de començar, altres pendents de licitació i la resta a la recerca de fons per dur-los a terme. Possiblement sigui ambiciós, però un municipi com Sant Llorenç mereix que es faci l’esforç.

– Un cop finalitzades les obres, estan prevists canvis de circulació a Cala Millor?

La finalització d’obres a Cala Millor no serà aquest any, ja que queda pendent d’aconseguir finançament per als tres darrers carrers transversals. Pensar en canvis de circulació requereix informes tècnics i alternatives viables a l’actual. Possiblement calgui en un futur, però cal comptar amb els recursos necessaris per poder-ho dur a terme.

– A Sa Coma, hi ha moltes queixes pel mal estat dels carrers i voreres. T’arriben aquestes queixes?

Hi ha moltes queixes, i amb tota la raó. El deteriorament i la manca de manteniment en certes zones de Sa Coma és inqüestionable. Hem de posar moltes coses al dia, no només la zona turística. Les queixes ens arriben directament, és clar, som veïns i ens coneixem tots. El tracte directe amb la gent ens permet localitzar les zones per prioritzar les intervencions.

– Com avancen les obres a l’avinguda de ses Savines de sa Coma, i quin n’és l’objectiu? S’habilitessin més aparcaments?
Les obres avancen a bon ritme. L’objectiu és ampliar la zona de vianants i augmentar la visibilitat i l’accessibilitat dels nombrosos negocis de l’avinguda. Això s’aconseguirà desplaçant la zona d’aparcament a l’altra banda. El nombre d’aparcaments serà similar a l’actual, almenys en aquesta zona, incloent-hi punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Pel que fa a habilitar més aparcaments, cal recordar que ja es va fer fa un parell d’anys amb la plaça del mercat i aquest any se n’ha creat un de nou a l’entrada de S’Illot, amb capacitat superior a tres-cents cotxes. No descartem la recerca de solars amb la finalitat de crear més places.

-Què passa amb el poliesportiu de Sa Coma? Ho veurem finalitzat i inaugurat a l’actual legislatura?
Confio que sí. Després de tres projectes independents per dur-ho a terme, ja estem amb la licitació de l’explotació del bar, tancament del complex i posada a punt de la pista. Si no hi ha més imprevistos, aquest és l´any del nostre poliesportiu.

– Com són les teves relacions amb l’actual equip de govern i el balte del Partit Popular, Jaume Soler?
-Complert els sis mesos des de la formació de l’equip, en què alguns no ens coneixíem, he de destacar l’esperit de treball de tots ells i el consens a l’hora de prendre decisions. És una relació cordial, respectuosa i basada en un objectiu comú, que no és altre que el de millorar el municipi. Tots sabem quines són les necessitats a cadascun dels nuclis i treballem perquè quedin cobertes. Pel que fa el batle, ja havíem coincidit a les llistes de Gisca i mantenim una relació similar respecte a la de l’equip, on hi ha flux, intercanvi d’opinions i propostes.

– Quins són els teus objectius i els del teu partit per a la legislatura actual?
– El nostre objectiu com a partit és donar resposta a la confiança que es va dipositar en nosaltres les passades eleccions del maig. Refermar-nos com un grup sòlid amb identitat i complir amb les propostes que es van fer al seu dia, dotar progressivament la zona de costa dels serveis que no tenen i apostar per la zona per seguir tenint veu i vot dins del municipi.

– Gràcies pel teu temps Emilia. Vols afegir alguna cosa més?

Gràcies a tu Magdalena, un cop més, per l’interès que mostres per la nostra feina. Només afegir que, com que seguim a càrrec de les festes de la zona de costa i tenint en compte la proximitat de la festa de Sant Antoni, volem convidar a tothom que ens acompanyin i poder compartir la fantàstica “Trobada de Dimonis” i la torrada popular del dia 21 a la plaça de la delegació de Sa Coma. Aquest any és especial, ja que celebrem el desè aniversari de la creació dels Dimonis de Sa Coma i costa i estaríem encantats de poder compartir aquesta data amb tothom

Un pensament a “Entrevista a Emilia Díaz-Asensió, regidora de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

  1. Suposo que hi haurà tot tipus d’opinions sobre aquest tema ( i ho diu un que és d’esquerres), però cal reconèixer que el talant i sa deferència de donar sa cara en “card.cat” ( encara que algunes contestacions per part dels lectors sigui molt crítica)no li ho lleva ningú. L’actitud en aquest aspecte respecte a l’anterior equip del consistori és completament diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.