Encesa de torres pels drets humans 2024

El dissabte 13 de gener de 2024 se celebrarà l’Encesa de Torres, Talaies i Talaiots de la Mediterrània pels Drets Humans per vuitè any. La iniciativa està organitzada pel Consell de Mallorca i el Fons Mallorquí de cooperació amb la col·laboració de l’IES Marratxí.

Per aquesta vuitena edició 84 elements patrimonials d’arreu de Mallorca s’encendran dia 13 de gener pels drets humans a les 13.00 h i a les 18.30 h juntament amb punts de Catalunya, País Valencià, Múrcia, Andalusia, Líban, al Marroc i a Tunísia.

Està previst que a les 13 hores totes les talaies, torres i campanars participants es comuniquin per senyals de fum i que a les 18.30 hores s’encenguin senyals lluminoses amb bengales.

L’objectiu de l’acte és doble: per una banda, sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. I per l’altra, reivindicar i fer valdre les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural.

Per part del nostre municipi de Sant Llorenç, el Talaiot de na Pol i el poblat Talaiòtic de s’Illot se sumen a aquesta iniciativa amb una sèrie d’actes que veureu a continuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.