3r Concert de la temporada 2023/2024 de la Banda de Música de Manacor amb Marco Mezquida a l’Auditori de Manacor

3r Concert de la temporada
El diumenge dia 17 de març està previst a l’Auditori de Manacor a les 18h, el 3r Concert de la temporada 2023/2024 de la Banda de Música de Manacor que ha convidat per aquest concert el virtuós pianista i compositor menorquí Marco Mezquida (Maó, 1987) que combina musiques diverses de manera natural gràcies al seu bagatge a la música clàssica i contemporània, la música popular, el jazz, el free, el pop i el flamenc.
En aquesta ocasió el concert serà acompanyat per la Banda, oferint un espectacle que serà recordat per molt de temps.
La Banda de Música de Manacor sola, interpretarà “Fanfare for the common man”, de Coplant i Emerson, Lake i Palmer, amb un arrenjament de Biel Oliver “Torres”, i també “Maram” de Jeff Penders.
Amb Marco Mezquida i el conjunt de jazz, Porgy and Bess i Rapsody in blue, de George Gershwin.
Preu concert: 7€,

Apunts biogràfics: Marco Mezquida

Hi ha consens entre la premsa, programadors, públic i els seus propis col·legues a assenyalar Marc Mezquida com una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en dècades i un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable al món.

Nascut a Menorca el 1987, es va llicenciar a l’Escola Superior de Música de Catalunya el 2009. Des de llavors ha desenvolupat una fulgurant carrera musical amb un personal eclecticisme i versatilitat que l’ha portat a actuar a 40 països de 4 continents amb els seus propis projectes i ha estat convocat per una extensa llista d’artistes de primer ordre per fer enregistraments i concerts als més importants festivals i sales d’Europa, i també a Àsia i Amèrica.

A l’edat de 36 anys Mezquida ha gravat 95 discos: 27 discos com a líder i/o colíder dels seus projectes propis en què cultiva les facetes de compositor, improvisador i intèrpret, i ha gravat 68 discos més com a col·laborador de nombrosos projectes . La seva versatilitat musical es mostra sempre capaç d’unir amb naturalitat la música popular i la clàssica en un cocktail personal de músiques tan diverses que van des del jazz, la lliure improvisació, la música clàssica, barroca, o contemporània, amb el rock, el folklore o el flamenc.

Ha rebut una vintena de premis per la seva activitat musical, discogràfica i concertística: Premi Núvol 2023 pel seu disc Tornado; 2 Premis Alicia de l’Acadèmia Catalana, el 2023 pel seu projecte Bach & Forward i el 2021 pel seu disc Talismán; 5 premis Enderrock a millor disc de jazz de l´any per diferents discos seus; premi del jurat i públic al BMW Welt Jazz Award de Munic el 2022; Premi Ciutat de Barcelona el 2019 pel seu disc «No n’hi ha dos sense tres»; ha estat elegit Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya fins a quatre vegades; Premi Altaveu 2015, i elegit Menorquí de l’Any el 2018.

Ha actuat i/o gravat al costat de grans figures de la cançó com Silvia Pérez Cruz, Salvador Sobral, Andrea Motis, Eliseu Parra, Noa, Alfons de Vilallonga, Carme Canela, Celeste Alías, i ha actuat juntament amb llegendes del jazz com Lee Konitz , Dave Liebman, Michel Camilo, Bill McHenry, Elliot Zigmund, Jorge Rossy, Billy Hart, Bill Dobbins, Perico Sambeat, i una llarga llista de grans músics i projectes en què ha format part activa durant anys.

La seva vertiginosa activitat concertística l’ha portat a actuar a importants auditoris i sales de tot el món. Destaquen les seves actuacions en cèlebres festivals de jazz com el de Tòquio, Londres, Barcelona, Buenos Aires, Hong Kong, Sant Sebastià Jazzaldia, North Sea Jazz, Madrid, Sao Paolo, Sant Francesc, Copenhaguen, Oslo World, Belgrade Jazz, etc. actuat en alguns dels més prestigiosos auditoris del món com el Theatre Olympia de París, el Castell de Peralada, Köln Philharmonie, Parc de la Musica de Roma, Elb Philarmonie dHamburg, ha actuat en deu ocasions a la sala gran del Palau de la Música Catalana, a l’Auditori Nacional de Madrid, Konzerthaus de Viena, Shubertiada de Vilabertran, i concerts memorables al Blue Note de Nova York i de Tòquio, Pizza Express de Londres, National Theatre de Sarajevo, Òpera d’Algèria, SF Jazz de San Francesc, Unterfarht de Munic, Teatre Grec de Barcelona, Bimhuis d’Amsterdam, Moods de Zuric, Robadors 23 de Barcelona, BMC de Budapest, Montmartre de Copenhaguen…)

Entre els seus projectes com a líder destaquen Tornat, el 2023. Aquest any estrena la composició del seu primer concert per a piano i orquestra simfònica «Talaiot»; destaquen els seus tres discos liderant el seu Dreams trio juntament amb Aleix Tobias i Martín Meléndez Letter to Milos, Talismà i Ravel’s dreams ; la seva connexió al costat del guitarrista flamenc en el projecte Chicuelo & Marco Mezquida produint dos celebrats discos Connexió i No hi ha dos sense tres, el seu aclamat duet amb la cantant Silvia Pérez Cruz amb la qual va gravar el directe al Blue Note de Tokyo (MA in Tokyo) o el duo amb el cantant portuguès Salvador Sobral per al Festival Grec de Barcelona; el duet amb la popular cantant i trompetista de jazz Andrea Motis, el duet de pianos amb el mundialment reconegut pianista caribeny Michel Camilo, el duet amb l’organista titular de la Sang.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.