El màgic concert de la Banda de Música de Manacor i Marco Mezquida deixaren el públic bocabadat

Fotos: Bernat Galmés
El concert celebrat el passat diumenge dia 17 de març de la Banda de Música de Manacor amb Marco Mezquida, a l’Auditori de Manacor va ser un èxit rotund, amb l’Auditori ple de gom a gom, amb un públic expectant per veure en directe el gran pianista menorquí, especialitzant en improvisació. Va ser un vertader regal pels espectadors el poder escoltar la combinació de la banda amb l’actuació de Marco Mezquida, que va ser impressionant. A més de complir tot el programa, va fer una improvisació i combinació de musiques diverses de manera natural, gràcies al seu bagatge en la música clàssica i contemporània, la música popular, el jazz, el free el pop i el flamenc. Marco fins el dia d’avui té més de cinquanta discs a trenta països.

La primera part del programa va anar a càrrec de la Banda de Manacor amb: Fanfare for the common man, Maram (Jolland Heritage). La segona part Marco Mezquida i banda: Porgy and Bess, Rhapsody in blue. Davant les peticions del públic en Marco va fer una magistral improvisació de diferents obres que ens deixaren als assistents bocabadats.
Els músics de la banda segons el director Eduardo Bernabeu, al·lucinaren amb aquest concert, i el públic va quedar encant. Per als músics era un concert de dificultat extrema, amb obres molt difícils i tant per a Bernabéu com per als músics, en els 10 anys que du amb la banda, és el concert més difícil que han afrontat i en el qual músics i director han flipat més. A més, set nous músics varen fer la seva primera actuació amb la banda: Andreu Adrover, Maria Antònia Barceló i Caterina Horrach (clarinets), Aina Matamalas (flauta), Miguel Ángel Florez (saxo), Auba Mayol (trompeta) i Daniel Rain (percussió).

Una vegada acabat el concert vaig demanar l’opinió a la component de la banda experta en cròniques, Carme Nicolau, de com havia estat pels músics el concert des de l’escenari. «Per part del director i dels músics el que es pretenia aquest concert era fer un començament sorprenent i en veure l’ensurt que se’n varen dur els de les primeres files, ho vàrem aconseguir. Va ser un començament potent on els metalls i la percussió varen estar brillants. Tot seguit ens incorporarem a tocar la resta de la banda amb un arranjament jazzístic de Biel Oliver. La segona peça fou Maram (Holland Heritage) de Jeff Penders, una obra espectacular amb moviments diferents on la banda va demostrar que no se li resisteix cap registre. A la segona part del concert s’unia el trio de jazz de Marco Mezquida per interpretar Porgy and Bess i Rhapsody in Blue de Gershwin. Aquí, a part de gaudir com a membres de la banda també ho férem com a espectadors de les seves improvisacions . Quedàrem impressionats amb el virtuosisme de Marco al piano, en veure com juga amb les tecles i les cordes. Hi va haver improvisacions del trio que ens varen deixar bocabadats. Va ser una experiència molt gratificant i serà un concert que no oblidarem mai».

Acabat el concert, vaig tenir l’ocasió gràcies a Eduardo Berbabeu, de felicitar a Marco Mezquida, i demanar-li la seva opinió del concert:
Estam super contents hem omplert l’Auditori de Manacor amb un públic súper. Ha estat un honor i una gran alegria poder compartir amb la Banda de Manacor i amb aquest jovent, amb aquesta gent tan il·lusionada i compromesa amb la música que han fet una feinada. Hem fet un treball espectacular i hem posat una quantitat d’assajos i motivació per part dels músics, han estat molt bona gent i hem pogut fer una una música conjuntament amb molt de respecte, que és molt important, i hem pogut dur el concert a bon port. Eduardo Bernabeu ha fet una feinada : jo he gaudit molt, així que moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.