El mestre del shakuhachi Rodrigo Rodríguez afincat a sa Coma ret homenatge amb el seu nou àlbum al seu mestre Kohachiro Miyata

Kohachiro Miyata: “The Complete Masterworks for Shakuhachi” és un captivador disc que ret homenatge al mestre del shakuhachi de Rodrigo Rodríguez, Kohachiro Miyata, i la seva impactant contribució a la música clàssica japonesa. Aquest àlbum és una amalgama de reverència i creativitat, explorant les profunditats emotives i espirituals que Miyata ha teixit al llarg de la seva il·lustre carrera.
El disc presenta una selecció curosament curada de peces clàssiques del repertori de Kohachiro Miyata, interpretades amb mestria pel mestre Rodrigo Rodríguez, dedicat a ressaltar l’essència i la sensibilitat única del shakuhachi. Cada pista és una invitació a submergir-se en la tradició, permetent a els oients experimentar la delicadesa de les notes, l’evocadora espiritualitat i la connexió amb la naturalesa que caracteritzen la música de Miyata.
El virtuosisme de l’obra de Kohachiro Miyata arriba al seu cim en el registre agut, on desafia les fronteres tècniques del shakuhachi, teixint línies melòdiques que flueixen amb una agilitat sorprenent. L’habilitat de Rodrigo Rodríguez per transmetre emocions amb cada respiració es revela plenament, portant l’audiència a través d’una gamma expressiva que abasta des de la malenconia fins a l’eufòria.
Kohachiro Miyata, a través de les tres octaves del shakuhachi, transcendeix les limitacions físiques de l’instrument per crear un paisatge sonor fascinant i emocionalment ressonant. El seu virtuosisme no sols rau en la tècnica precisa, sinó també en la capacitat de transmetre una narrativa musical que reflecteix la riquesa cultural i espiritual de l’art del shakuhachi al Japó.
Kōhachirō Miyata (nascut el 1938) 宮田 耕八朗 és un virtuós reconegut flautista i compositor de shakuhachi. Interpreta música tradicional i contemporània. Va gravar amb Ensemble Nipponia als Estats Units el 1976. Entre els seus alumnes hi havia Clive Bell, Fukuda Teruhisa, Larry Tyrrell i Rodrigo Rodríguez. Els seus enregistraments han estat publicats per Nonesuch Records, JVC i King Records. Va iniciar la seva dilatada carrera com a concertista i docent el 1956.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.