Presentació a l’Auditori Sa Màniga del llibre “El afilador de estrellas” de Juan Manuel Navarro Alfaro

El divendres dia 26 d’abril a les 20:00 h a l’Auditori Sa Màniga tindrà lloc la presentació del llibre “El afilador de estrellas” de Juan Manuel Navarro Alfaro.
El poeta Juan Manuel Navarro Alfaro, nascut a Pedro Martínez (Granada), el 1971 va cursar el batxillerat a l’IES Pare Poveda de Guadix i a l’IES Tomàs Navarro Martínez d’Albacete. Posteriorment es va formar com a sanitari a Granada i actualment està matriculat en Història de l’Art a la UNED.
És un gran coneixedor del segle XVI i un apassionai del món àrab, cristià i jueu. Defineix la convivència entre les diferents religions i és molt crític amb el patiment que es duu a terme en nom de Déu.
És autor dels poemaris La nostàlgia del blues (Gràfiques Alhambra, 1993) i Esculturals de passió (Azahara, 1966), així com de les obres de teatre Joaraique i Clamor de Soledades.
Actualment acaba de publicar el seu nou poemari, “El Afilador de estrellas” amb l’editorial granadina Aliar ediciones, És la cinquena obra després dels poemaris “Nostalgia del blues” i “Esculturas de pasión”, i les obres teatrals “Joraique” i ” Clamor de soledades”.
L´obra està dedicada a Samuel, nin ofegat a la platja de Barbate després del naugragi d´una pastera. El poemari aborda temes tan actuals com el gihaïdisme, la invasió d’Ucraïna i l’atemptat de Mamás que “ha provocat l’anirà d’Israel i el posterior genocidi del poble palestí”, apunta l’autor.
Els seus versos “ens transmeten el cansament que sent la societat, i el mateix auot, davant la barbàrie i la desraó. Supliquen un “prou ja” i donen veu als més febles, els quals miren al futur esperant veure’s en ells mateixos en el nostre mirall de benestar i no nosaltres al mirall de la misèria, la intolerància i el raciosisme intolerància i el raciosme”, assenyala Navarro.
L’autor se situa “al costat dels més indefensos”. Es tracta de poemes escrits “des de l’empatia, des de la calor humana que se sent en veure el patiment gratuït i la impotència de no poder canviar les destinacions”.
Juan Manuel Navarro resideix des de fa anys a les Illes Balears, concretament a sa Coma, i treballa com a funcionari de l’IB-SALUT, un treball que no li impedeix dur a terme una de les seves passions: escriure sobre història de les Muntanyes Orientals de Granada i, en particular, sobre la història de Pedro Martínez el seu poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.